Cover voorkant
De Barst - Verstrikt door seksueel misbruik en homoseksualiteit in een streng religieus milieu
De Barst - Verstrikt door seksueel misbruik en homoseksualiteit in een streng religieus milieu

De Barst - Verstrikt door seksueel misbruik en homoseksualiteit in een streng religieus milieu

Patrick Hoogendoorn

Category: Biographies

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

'Ik haat dat kind in me...ik haat dat misbruikte kind in me,' schreeuw ik tegen de therapeut. 'En ik haat ook mijn homo-zijn, alles wat van binnen in me zit haat ik, het verpest alles. Het moet weg, weg uit mijn leven, ik wil er niets mee te maken hebben.' De hoofdpersoon groeit op in een streng gereformeerd milieu en raakt in de loop der jaren meer en meer verstrikt door het seksueel misbruik en de ontdekking dat hij homoseksuele gevoelens heeft. Hij trouwt, krijgt kinderen en wordt een succesvolle therapeut. Maar hoe hard hij ook zijn best doet om "gewoon" te zijn, zijn weggedrukte gevoelens eisen steeds meer zijn tol. Er volgt een zoektocht naar houvast en een manier om met zijn barsten te leven.


From the book

'Klootzak, wat een klootzak ben je toch, hoe kon je zoiets doen, ik was maar een kind,' roep ik achter mijn laptop, terwijl ik zit te typen. Ik voel de adrenaline door mijn aderen stromen en met die stroom komt ook de boosheid in volle hevigheid terug. De sigarettensmaak van 47 jaar geleden lijk ik weer letterlijk te proeven. Alsof hij vandaag opnieuw zijn tong in mijn mond steekt. Dit is te heftig. Ik stop met schrijven. Ik heb genoeg herbelevingen in mijn leven gehad, maar nog nooit kwamen de smaak en geur van zijn sigaret zo tot leven. Het maakt me misselijk. Het liefst zou ik het uit willen spugen, maar er valt niks uit te spugen. Ik sta op en loop met gebalde vuisten door de woonkamer. 'Godverdomme wat ben je toch een klootzak.' Ik zou iets kapot willen maken, nee, het allerliefste zou ik hem in elkaar willen slaan. Wellicht dat dan de pijn eruit gaat die ik nu in mijn lijf voel. Ik zet een espresso en ga weer achter mijn laptop zitten. Boosheid heeft plaatsgemaakt voor verdriet. Verdriet om het jochie dat ik ooit was. Verdriet omdat niemand hem heeft kunnen beschermen tegen deze wandaad, die zoveel meer is dan een misdaad, omdat de gevolgen zo ingrijpend zijn, dat geen straf dat ooit kan goedmaken. 'Als ik er was geweest,' zeg ik hardop 'dan had ik je als kind beschermd, al was het met mijn eigen leven.'

About the author

Patrick Hoogendoorn (1963) is (relatie)therapeut, coach, trainer en heeft een succesvolle eigen praktijk Sjomi adviesbureau. Jarenlang werkte hij ook als tv-programmamaker voor de Evangelische Omroep. Naast dat hij een fervent sporter is, schildert hij, is hij gek op koken en kun je hem dansend op een festival tegenkomen. Hij is vader van drie dochters en van drie kleinkinderen. Het leven een beetje mooier maken, mensen inspireren en in hun kracht zetten is zijn grote passie.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Barst - Verstrikt door seksueel misbruik en homoseksualiteit in een streng religieus milieu

Author:

Patrick Hoogendoorn

Category:

Biographies

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-06-2022

ISBN:

978-94-645-0598-6 / 9789464505986

Price:

€ 21,99

Language

Dutch