Cover voorkant
Als de horizon - 75 Bijbelse meditaties
Als de horizon - 75 Bijbelse meditaties

Als de horizon - 75 Bijbelse meditaties

Huub Welzen

Category: Religion

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Teksten komen tot leven als ze worden gelezen. Herhaalde en intensieve lezing levert vaak een nieuwe betekenissen op. Dat geldt niet alleen voor hedendaagse teksten, maar ook voor oude teksten. In ‘Als de horizon’ worden Bijbelse teksten op een exegetisch verantwoorde wijze belicht tegen hun eigen historische en literaire achtergrond. Maar ook is er veel aandacht voor de hedendaagse lezer. Het boek wil wegen wijzen hoe deze teksten hedendaagse mensen kunnen steunen is hun zoektocht naar zin en samenhang. De moeilijkheid dat de kloof moet worden overbrugd tussen het milieu waarin de teksten zijn ontstaan, en de hedendaagse westerse lezer in een geseculariseerde samenleving wordt daarbij niet uit de weg gegaan. De 75 meditaties bieden verrassende perspectieven, zeker in samenhang met de bijbehorende foto’s.

From the book

De liefde van God, eigenlijk alle liefde, denkt out of the box. De liefde denkt niet in termen van nut, van inzetbaarheid, rendement of vooruitgang. De liefde denkt ook niet in termen van plezier of genoegen. Prediker heeft het al in zijn boek opgeschreven. Dat alles is flut en jagen naar wind. Nut, vooruitgang, inzetbaarheid, succes, het kortstondige pleziertje: ze mogen er allemaal zijn. Maar dat alles komt niet tegemoet aan ons fundamentele verlangen naar het geheim van God, naar het geheim van de andere mens, naar het geheim van de schepping.

Liefde denkt out of the box. Wat liefde doet is liefde wekken. Liefde gaat soms zo ver dat ik alleen nog maar wil wat jij wilt, enkel omdat ik van je hou. Liefde denkt out of the box, of meer precies: out of my box.

About the author

Huub Welzen (1950) is prior provinciaal van de Nederlandse Provincie Karmelieten. Na zijn middelbare school werd hij lid van de orde. Hij studeerde theologie en Bijbelwetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen (nu Radbouduniversiteit). In 1986 promoveerde hij op een proefschrift over parabels in het evangelie volgens Lucas. Daarna was hij tot 1999 universitair docent voor de exegese van het Nieuwe Testament aan de theologische faculteit te Nijmegen. Vanaf 1992 tot 2020 was hij als wetenschappelijk medewerker voor Bijbelse spiritualiteit verbonden aan het Titus Brandsma Instituut. Van 2000 tot 2008 was hij wetenschappelijk secretaris van dit instituut. In 2003 is hij priester gewijd. Hij schreef een vijfdelige inleiding in het Nieuwe Testament voor de Stichting Open Theologisch Onderwijs, een commentaar op het Lucasevangelie en een Engelstalig handboek voor Bijbelse Spiritualiteit. Bij Berne Media verscheen van zijn hand Tasten naar het Geheim. Daarnaast schreef hij in vakbladen en wetenschappelijk tijdschriften vele artikelen over Bijbelse spiritualiteit.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als de horizon - 75 Bijbelse meditaties

Author:

Huub Welzen

Category:

Religion

Number of pages:

252

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-07-2022

ISBN:

978-94-645-0740-9 / 9789464507409

Price:

€ 22,99

Language

Dutch