Het ongeluk

Marja Vos

Category: Youth books

€ 13,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De leerlingen van groep zes hebben dit jaar voor het eerst een meester. Meester Rob. Hij lijkt in het begin wat streng, maar al snel vinden zijn leerlingen hem top. Wanneer een jongen uit deze klas een ongeluk krijgt, weten de meester en zijn klas hier positief mee om te gaan. Dit spannende en leuke boekje is geschreven voor jongens en meisjes van groep vier t/m zeven, maar ook voor hun ouders en grootouders. Het is het vervolg op De avonturen van Maxime, Joëlle en Natasja, maar als je dat boekje niet gelezen hebt, is dit geen probleem.

From the book

Het is prachtig zomerweer. De leerlingen van de basisschool hebben nog één week vakantie. Dan moeten ze weer naar school. Omdat het zo lekker warm weer is, hebben de drie vriendinnen Maxime, Joëlle en Natasja besloten naar het zwembad te gaan. De moeder van Maxime heeft ze gebracht en zal ze om vijf uur weer ophalen. Ze hebben een tas vol lekkers bij zich. Krentenbollen. Dikke boterhammen met kaas en worst en voor iedereen een appel. Ook hebben ze een paar pakjes appelsap meegekregen. Voor in de middag zit er ook een grote zak chips in de tas. Dat is verwennerij. Maxime en Joëlle kennen elkaar al vanaf groep 1. Natasja is pas vorig jaar in groep vijf bij hen in de klas gekomen. Ze zat eerst op een andere school, maar omdat haar ouders besloten te verhuizen, werd er voor haar een nieuwe school gezocht. Ze heeft het prima naar haar zin met Maxime en Joëlle. Eerst gaan ze een duik nemen in het verkoelende zwembad. Dat is lekker. Daar knap je echt van op. "Zullen we van de hoge duikplank gaan?", vraagt Maxime. Joëlle is direct enthousiast. Natasja kijkt altijd eerst de kat uit de boom. Durft ze dat wel? Ze laat zich echter niet kennen en alle drie springen ze van de hoge plank in het koele water. Natasja voelt zich een beetje trots op zichzelf. Ze heeft het toch maar gedaan. Dan lekker uitrusten op een badlaken en fijn bijkletsen. "En hoe was het in Frankrijk, Joëlle?", vraagt Natasja. Joëlle begint enthousiast te vertellen. Op de camping had ze een Frans vriendinnetje. Ze sprak geen woord Nederlands en Joëlle sprak geen Frans. "Toch kon ik haar best begrijpen hoor. Als ik wilde gaan zwemmen zei ik: "Ga je mee naar het zwembad?" Ik maakte dan met mijn armen een zwemmende beweging. Ze begreep me dan en zei: "Oui."

About the author

"Ik werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk heb ik tijd voor mijn hobby: schrijven. In 2009 debuteerde ik met De avonturen van Maxime, Joëlle en Natasja en niet snel daarna werd het kinderboek Ik heb twee moeders uitgebracht. Ik heb ook een verhalenbundel voor volwassenen geschreven: Bram de ram en andere verhalen. De boeken zijn allemaal uitgegeven door Boekscout."

Reviews

2012-06-10 17:17:10 | By: Tamara
Dit vind ik een spannend boek, vooral omdat er in eens een ongeluk gebeurt. Dat verwachtte ik niet. Ik vind het heel lief dat de klas op bezoek gaat bij René. Als hij uit het ziekenhuis komt, hebben ze een leuke verrassing voor hem.

2012-05-21 11:20:35 | By: Marja
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl

2011-10-27 11:32:20 | By: Peter
Ook dit tweede deel over de drie meiden bevat veel onderwerpen die op een basisschool kunnen spelen. Ook leuk om voor te lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het ongeluk

Author:

Marja Vos

Category:

Youth books

Number of pages:

54

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

19-03-2010

ISBN:

978-94-608-9459-6 / 9789460894596

Price:

€ 13,45

Language

Dutch