Puzzelen met het brein - Dementie(zorg) in de praktijk - het ABCDementie

Mariët de Landmeter-Moerdijk

Category: Stories
  • (1)

€ 22,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Puzzelen met het Brein is precies dát wat er dagelijks nodig is in de omgang en in het contact maken met mensen die dementie hebben. Op puzzelavontuur, met een koffer vol verhalen, ervaring tips en adviezen naar de wonderlijke wereld van dementie. Aan de hand van ontroerende, grappige en avontuurlijke verhalen neemt het boek je mee op een uitdagend puzzelavontuur rondom de zorg van mensen met dementie. Waarbij de verhalen met een boodschap en het ABCDementie de reisleiders zijn.

www.mariet-op-dementie-avontuur.nl


From the book

Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een groot zorghart en een behoorlijke portie empathisch vermogen. Kan niet fout gaan wanneer zo iemand in de zorg werkt, hoor ik iemand denken...
Meestal heb ik er ook alleen maar gemak van, en geeft het me onder andere heel veel energie. Maar soms loopt alles een beetje over...Dan leef ik zo intens mee met een bewoner, voel ik zoveel verantwoording, dat er een gevaar bestaat dat ik bijna versmelt met de belevingswereld van de bewoner. Zijn of haar pijn wordt dan mijn pijn, hun onmacht, frustratie en psychisch lijden wordt dan een onderdeel van mijn bestaan. En dan loopt het vast, muurvast.

About the author

Mariët de Landmeter (1982) woont samen met haar man en twee kinderen in Goes. Ze werkt vanaf haar zestiende in de zorg, als verzorgende IG, voornamelijk in verpleeghuizen waar mensen wonen die dementie hebben. In 2019 behaalt zij haar GVP (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie) diploma en wordt het delen van kennis over dementie(zorg) een passie van haar. Vanaf die tijd schrijft ze verhalen op Facebook waarbij ze op ontroerende, heldere en informatieve manier de lezer meeneemt op dementieavontuur. Op die manier laat ze zien dat werken in de (dementie) zorg uitdagend en avontuurlijk is en zeker de moeite waard. Ze vertelt graag over haar belevenissen in het verpleeghuis, maar ook het ondersteunen en informeren van haar collega's en mantelzorgers over dementie, en het adviseren hierin, geeft haar voldoening. In 2021 wordt ze ziek en kan ze lange tijd haar werk in het verpleeghuis niet uitvoeren, dat heeft haar onder andere gestimuleerd om dit boek te schrijven om zo indirect toch een bijdrage te kunnen leveren aan zorg voor, met en rondom mensen met dementie en hun naasten. Daarnaast is Mariët vrijwilliger van Alzheimer Nederland door forumlid te zijn op dementie.nl en is ze lid van de werkgroep van het regionale Alzheimercafé.

Reviews

2022-06-26 18:29:14 | By: Dianne | Rating:
Mooi boek, leuk geschreven. Geeft een mooie en ontroerende kijk op het leven van mensen met dementie. Aan te raden voor iedereen die te maken heeft met dementie. Maar ook zeer interessant om gewoon zo te lezen, er gaat een wereld voor je open. M'n complimenten voor de schrijfsters!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Puzzelen met het brein - Dementie(zorg) in de praktijk - het ABCDementie

Author:

Mariët de Landmeter-Moerdijk

Category:

Stories

Number of pages:

230

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-06-2022

ISBN:

978-94-645-0603-7 / 9789464506037

Price:

€ 22,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)