Cover voorkant
Diefstal en Moord - in Weesp om de uitvinding van de eeuw
Diefstal en Moord - in Weesp om de uitvinding van de eeuw

Diefstal en Moord - in Weesp om de uitvinding van de eeuw

Frank Franke

Category: Youth books

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit nieuwe verhaal van de drie vrienden zijn de hedendaagse problemen met brandstof het onderwerp dat zich echter afspeelt in de beginjaren vijftig. Frits, Herman en Joop schijnen een grote aantrekkingskracht te hebben voor problemen in de samenleving hierdoor beleven ze verschillende avonturen. Dit keer worden ze ongewild mee gesleurd door een uitvinding van een professor die de toenmalige wereld op zijn kop zou zetten. Ze komen in aanraking met dieven die zelfs niet terug deinzen voor een moord. De uitvinding blijkt miljoenen waard te wezen als die uitvinding bekend zou worden.

From the book

Die visser die aan de Lange Muiderweg woont, was met een groot net aan het vissen in het water van de kom voor de Katholieke kerk.
Ineens begon hij te schreeuwen. Eerst verstond ik hem niet goed, maar op een gegeven ogenblik verstond ik dat hij: ‘Politie halen’, brulde.
Ik wist niet zo gauw wat ik moest doen, maar ik bedacht dat de dokter op de hoek van de Kerklaan telefoon heeft.
Daar ben ik heen gerend en die heeft de politie gebeld.


Samen met de dokter gingen we naar de steiger voor de kerk. We konden zien dat de visserman een persoon in het net had opgevist.
De dokter haalde hem samen met mij en een andere man uit het visnet van de visserman dat hij aan de oppervlakte hield door hem op de steiger te leggen. Daarna kwam de politie er aanscheuren en iedereen die inmiddels in grote aantallen stond te kijken, werd een eind achteruit gestuurd. Een man van de politie kwam bij ons de steiger op.
Hij vroeg: ‘En dokter, wat is de doodsoorzaak van deze man, kunt u dat al zeggen?’
‘Nee, dat kan ik nu nog niet, de oorzaak kan ik pas na onderzoek vaststellen, maar hij is minstens een aantal uren geleden overleden’, zei de dokter.
‘Kunt u mij helpen hem op zijn rug te leggen, agent, dan kan ik het misschien beter bekijken.’
‘Toen ze hem omdraaiden moest ik overgeven. Zijn halve gezicht was weg, zelfs de agent moest kokhalzen en de dokter een paar keer slikken.
Bij nader onderzoek bleek hij van achteren onder in zijn nek te zijn doodgeschoten. De kogel was er aan de voorkant uitgegaan en had een deel van zijn gezicht weggeslagen.’
Met zijn allen keken ze Hermans broer verbijsterd aan.

About the author

Na de uitgave van twee eerdere verhalen van de drie vrienden is ook dit avontuur beleefd in de jaren begin jaren vijftig van de vorige eeuw. De schrijver heeft in werkelijkheid samen met twee vrienden de omschreven locaties op de zelfde manier beleefd en gedaan tijdens hun spel. De namen zijn niet die van toen en verzonnen, de meeste beschreven gebeurtenissen zijn ook echt gebeurt.. In dit deel wordt geprobeerd de lezer een beeld te schetsen van delen van Weesp die in de loop van de jaren zijn verdwenen, veranderd of gewijzigd zijn. Met deze details uit het historische Weesp hoop ik dat het leerzaam is, maar ook het geheel tot leven wordt gewekt alsof er een film voor de ogen wordt afgespeeld.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Diefstal en Moord - in Weesp om de uitvinding van de eeuw

Author:

Frank Franke

Category:

Youth books

Number of pages:

158

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

29-07-2022

ISBN:

978-94-645-0783-6 / 9789464507836

Price:

€ 19,99

Language

Dutch