Cover voorkant
Vijf bijzondere meiden - Boek I: Rozemarijn
Vijf bijzondere meiden - Boek I: Rozemarijn

Vijf bijzondere meiden - Boek I: Rozemarijn

Sherinda Peereboom

Category: Youth books
  • (3)

€ 18,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rozemarijn is een meisje van dertien jaar die van haar moeder hoort dat zij en haar vier beste vriendinnen een bijzonder talent hebben. Dat talent hebben ze gekregen om mensen te helpen.  De komende vijf jaar leren ze in het bijzondere bos hoe ze hun talenten kunnen gebruiken. Om in het bos te komen moet Rozemarijn met haar smartphone inloggen op de website van het bos. Zodra ze daar is voelt ze de magie stromen en ontdekt ze elke keer nieuwe en bijzondere plekjes.
Terwijl de meiden leren hoe ze met hun talent om moeten gaan gebeurt er iets ergs en moet de groep sneller aan slag dan ze dachten.

From the book

“Zal ik de pot thee nog eens bijvullen?” vraagt mam. Terwijl ze dat doet zet mama twee extra mokken op tafel en zij en mam komen erbij zitten. Dat is gek. Meestal laten ze ons ons ding doen. Dan zijn ze wel in de buurt, maar bemoeien zich niet met ons. Ik voel bovendien dat ze allebei blij en gespannen zijn. “Euhm, is er iets?” vraag ik. “Ja,” valt Helena me bij, “kunnen jullie die thee niet buiten drinken of zo?” Mam lacht: “Dat kan best, maar dat willen we niet.” “Waarom niet?” “Omdat we iets willen vragen.” Helena en ik trekken een lelijk gezicht, we zaten net zo gezellig bij elkaar en nu ineens dit. “Wat is er dan?” vraag ik. “Hebben jullie ooit gemerkt dat jullie andere dingen kunnen dan andere kinderen uit jullie klas?” vraagt mam. Alle vijf zijn we verbaasd over deze vraag en kijken elkaar aan. Het is even stil. “Wat bedoel je?” vraag ik dan. “Heb je nooit iemands gedachtes gehoord of gemerkt dat je vaak de gevoelens van andere mensen aanvoelde?” vraagt mama terwijl ze me liefdevol aankijkt. Tja, nu ze het zo zegt herken ik dat wel. Terwijl ik langzaam knik zegt Helena dat ze dat totaal niet herkent. Mama glimlacht en zegt: “Maar is het je nooit opgevallen dat als je heel erg boos bent er vaak ook slecht weer aankomt of als je blij bent het zelfs op een donkere dag even zonnig wordt?” Helena valt stil en Olivia vraagt voorzichtig of het ook zoiets kan zijn als aanvoelen wat dieren denken en dat ze naar je luisteren. “Ja,” zegt mam, “of,” terwijl ze Emma aankijkt, “dat je instinctief weet welke planten je kunt eten en ze bij jou beter groeien dan bij anderen. Of,” terwijl ze zich naar Victoria draait, “dat je jezelf en andere mensen en dingen kunt verplaatsen.” Iedereen valt stil. Dat gebeurt niet vaak bij ons. Het is een stilte waarin heel wat kwartjes op hun plek vallen.

About the author

Sherinda Peereboom is moeder van vijf kinderen, getrouwd, heeft een bijzondere (zelfgekozen) familie en een leuke baan bij de brandweer. Toen ze door haar oudste kind werd uitgedaagd om een boek te schrijven vond ze dat best een beetje spannend, maar ook heel leuk. Het verhaal over vijf bijzondere meiden die in een magisch bos terechtkomen zat al langer in haar hoofd en nu was het perfecte moment om het op papier te zetten. Terwijl ze ermee bezig was kwam Sherinda erachter ze het schrijven van fantasieboeken heerlijk vindt. Ze kan namelijk haar creativiteit en fantasie de vrije hand geven. Dit is een mooi contrast met de serieuze en ingewikkelde stukken die ze op haar werk schrijft. Nu ze de smaak te pakken heeft wil ze nog veel meer schrijven.

Reviews

2022-08-20 09:26:56 | By: Miranda | Rating:
Een heerlijk boek om te lezen. Goed geschreven.

2022-08-01 15:43:51 | By: Kris | Rating:
Heerlijk vlot te lezen, Betoverend magisch en naadloos passend bij de wereld van tieners nu.

2022-07-31 19:32:05 | By: Ingrid Huizer | Rating:
Ik heb het in één adem uitgelezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vijf bijzondere meiden - Boek I: Rozemarijn

Author:

Sherinda Peereboom

Category:

Youth books

Number of pages:

116

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

15-07-2022

ISBN:

978-94-645-0766-9 / 9789464507669

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)