Cover voorkant
Doodlopend - Met het einde in zicht
Doodlopend - Met het einde in zicht

Doodlopend - Met het einde in zicht

Annick Lauwers

Category: Novels
  • (1)

€ 25,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een vrouw is diepgevroren teruggevonden in haar eigen kelder. Zo goed als iedereen in haar nabije omgeving kan de moord hebben gepleegd. Haar man dwaalt ondertussen gewond rond in een verlaten pretpark. Een jonge vrouw probeert hem in leven te houden, terwijl ze zelf uit de greep van het verleden moet zien te blijven. Dat verleden ligt in het NHC, het Nature Health Centre, de commune die werd opgedoekt nadat er duistere zaken aan het licht kwamen. De leider heeft een gevangenisstraf uitgezeten, maar nu is hij terug en hij zint op wraak. Hij is niet de enige want nog iemand wil een oude rekening vereffenen en is bereid daar heel ver voor te gaan.

From the book

“Wat zie je?” vroeg Jan, op veilige afstand blijvend. Eén hoofd tussen de kier van de deur vond hij meer dan genoeg. “Hetzelfde wat je ook bij ons ziet als je de voordeur opent.” Dat was een stenen pad dat naar het trottoir leidde en een voortuin met hoofdzakelijk gras. Net toen Lisa had besloten dat er weinig viel te ontdekken, hoorde ze sirenes naderen. Haastig sloot ze de deur en trillend op haar benen koos ze het hazenpad. Waarschijnlijk maakte ze zich zorgen om niets en was het gewoon de zoveelste ziekenwagen die aan hoge snelheid voorbijreed, maar als het erop aankwam, was ze geen held. Ze maande Jan aan op te schieten. Op de eerste verdieping bleven ze hijgend wachten op wat er zou gaan gebeuren. Stel dat het loos alarm was, dan konden ze doorgaan met hun speurtocht en nog een kijkje gaan nemen in de kelder waarin het lijk was ontdekt, of dat was toch wat Lisa wilde. Nu ze zover was gekomen en Jan verder had gekregen dan ze had gehoopt, wilde ze niet zo snel opgeven. Vanaf hun staanplaats konden ze net de voordeur zien. “Daar loopt een spin,” fluisterde Lisa nerveus. Een hooiwagen kroop over de trapleuning naar boven. Ze wilde achteruitdeinzen, maar Jan blokkeerde de weg. Hij grinnikte. “Dat zijn meer poten dan lijf. Voor zoiets hoef je toch niet bang te zijn.” “Het maakt niet uit wat het is, doe het weg.” “Blaas ertegen. Het beest zal rechtsomkeert maken.” Lisa blies veel te hard waardoor het zich-van-geen-kwaad-bewuste-beestje over de trapleuning de dieperik in duikelde. Geschokt hield ze haar adem in. Een moord was blijkbaar snel gebeurd. “Ik hoor niets,” fluisterde Jan na een vijftal veel te lange minuten. “Niet zo dicht bij mijn oor praten,” siste Lisa. “Je stem doet mijn trommelvlies vibreren.” Ze schudde het hoofd en wreef met haar hand de onverdraaglijke jeuk weg. Na nog een vijftal minuten gaf het duo het wachten op. Het leek hen veiliger naar hun eigen woning weer te keren en een bezoek aan de kelder voor een andere keer te bewaren.

About the author

In het eerste leerjaar kreeg ze een prijs voor taal, op haar twaalfde won ze een poëziewedstrijd. Haar opstellen werden met mooie cijfers beloond en om voor te lezen in de kerk werd zij doorgaans als ‘vrijwilliger’ aangeduid. Pen en papier bleven haar beste vrienden doorheen een moeilijke puberteit, de verhalen in haar hoofd waren altijd en overal haar metgezellen. Nu woont Annick Lauwers met haar man, drie zonen en een heleboel beesten in de buurt van Gent. Schrijven is haar passie gebleven en het drukke gezinsleven vormt haar nooit opdrogende bron van inspiratie. ‘Doodlopend’ is haar derde boek, na ‘Doodgewoon’ en ‘Doodop’. Ook nu stelt ze zich weer de vraag: is alles in het leven wel zo zwart-wit als we het graag willen zien?

Reviews

2022-08-24 14:34:19 | By: Annik Goethals | Rating:
Met spanning heb ik dit boek gelezen en aangezien het einde nog niet in zicht is ben ik razend benieuwd naar het vervolg. Hopelijk tot snel.?Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Doodlopend - Met het einde in zicht

Author:

Annick Lauwers

Category:

Novels

Number of pages:

416

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

27-05-2022

ISBN:

978-94-645-0582-5 / 9789464505825

Price:

€ 25,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)