De Cacaoboom

Laura Wientjes

Category: Novels
  • (1)

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer Julia een stapel oude liefdesbrieven vindt in de boerderij van haar overleden oma, raakt ze verwikkeld in een zoektocht die haar leven - en dat van haar familie - op z’n kop zet. Om de familiegeheimen te achterhalen, reist ze af naar het zonovergoten Mexico. Daar ontdekt ze niet alleen de hagelwitte stranden, kleurrijke street art en het Mexicaanse uitgaansleven, ook ontstaan er verwarrende gevoelens voor de eigenaresse van het hostel. Maar dan ontmoet ze Adena, een 75-jarige wijze vrouw die haar de helende kracht van de natuur laat zien. Julia’s onzekerheid lijkt langzaam naar de achtergrond te verdwijnen... totdat ze op het paradijselijke eiland Isla Holbox terechtkomt. Vindt ze hier de vrouw met rode krullen voor wie de liefdesbrieven ooit bedoeld waren?

From the book

Adena komt bij me staan. ‘Mi hija, ik heb je hier niet alleen heen gebracht om de plantage te zien. We gaan de cacao ook proeven!’ Enthousiast loopt ze naar een gigantische hoge boom, die te midden van de open plek staat. ‘Dit is een oudje.’ zegt ze, terwijl ze met haar mollige hand over de stam aait.
Ook ik houd mijn beide handen tegen de stam. Mijn lichaam begint zachtjes te trillen en vult zich langzaam met energie. Ik voel dat de druk op mijn borst afneemt en mijn schouders ontspannen zijn.
‘Bijzonder, hè.’ hoor ik Adena bijna fluisteren.
Maar ik lijk het niet meer te horen. Ik ben geobsedeerd door de boom en ik wil er het liefst tegenaan blijven staan.
‘Kom, laten we gaan zitten.’ Adena gaat zitten op één van de kussens die ze op de grond heeft neergelegd. Aan één zijde van de plek waar we zijn, staat een houten afdak met daaronder een waterton, potjes met - zo te zien - kruiden en mengsels daarin. Ook ligt er een stapel boeken. Op de oude boomstam die wordt gebruikt als tafel staat een pan waar Adena doorheen roert. Pedro, Sebastián en Felipe zijn ineens nergens meer te bekennen en verbaasd ga ik tegenover Adena op een kussen zitten.
‘Cacao is één van de meest pure en zuiverste producten die Moeder Aarde ons geschonken heeft.’ begint ze. ‘In de Maya cultuur werd en wordt het nog steeds vaak gebruikt voor medicinale doeleinden. Het woord cacao komt dan ook van het Maya-woord ‘Ka’kau’, wat ook wel ‘voedsel der Goden’ betekent. Het is een cadeautje van de natuur en zet ons in verbinding met de goden. Spiritueel gezien en in ceremoniële setting is het een manier om onze gezondheid en onze energieën terug in balans te brengen.’

About the author

Grenzeloos, met een reislustig hart en met poëtische hand schreef Laura Maria Wientjes (1994) deze debuutroman. Op jonge leeftijd zorgde haar fijngevoeligheid al voor fantasierijke gedachten en het avontuur heeft haar altijd gegrepen. Ze woonde tijdelijk in Mexico tijdens haar studie Toerisme Management, deed drie maanden vrijwilligerswerk in Kaapstad, verbleef een winter op het Nederlandse eiland Texel en wandelde 1600 kilometer naar Santiago de Compostela. Haar tweede studie aan de Schrijversacademie werd het begin van project ‘de cacaoboom’.

Reviews

2022-07-15 14:49:15 | By: luna van dijk | Rating:
Prachtig boek met een zomers gevoel!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Cacaoboom

Author:

Laura Wientjes

Category:

Novels

Number of pages:

246

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-07-2022

ISBN:

978-94-645-0732-4 / 9789464507324

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)