Cover voorkant
Billy het bestelbusje
Billy het bestelbusje

Billy het bestelbusje

Aicha Dami

Category: Picture books

€ 22,50

Free shipping

Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedereen vergelijkt zich wel eens met anderen en voelt zich dan 'anders'. Billy het bestelbusje heeft hier ook last van. Hij is niet zo snel als de rest. Zijn beste vrienden zijn raceauto’s en ze zijn veel sneller dan hij. Billy voelt zich daardoor verdrietig. Gelukkig zien zijn vrienden het beste in hem. Hun liefdevolle reactie is goud waard. Billy fleurt helemaal op van het geweldige cadeau dat hij van hen krijgt. Door zijn hulp bij een noodlottig ongeval leert Billy vervolgens zijn eigen kracht kennen. In dit boek leert de jonge lezer op een speelse wijze dat het nergens voor nodig is om jezelf te vergelijken met anderen. Iedereen is uniek en krachtig op zijn of haar eigen manier.

From the book

Met een enorme stofwolk om zich heen ziet Billy helemaal niets meer. De ruitenwissers bewegen wild heen en weer, maar dat helpt niet. Zijn voorruit lijkt zelfs nog viezer te worden! Billy raakt langzaam in paniek, want hij rijdt zeker honderd kilometer per uur. En dat is heel hard voor Billy! Zijn hart gaat tekeer en hij ruikt brandstof. Dat prikt in zijn ogen en daarom mindert hij zijn snelheid toch maar. Langzaam rijdt Billy naar de kant van de weg en staat stil. Gelaten doet Billy zijn alarmlichten aan, zodat hij goed te zien is voor andere auto’s. Anne, Luuk en Mika waren zo snel dat Billy hen niet kon bijhouden. Lachend en scheurend komen ze weer terugrijden. Billy is verdrietig, omdat hij ze niet kon bijhouden. Anne roept: “Waarom stopte je nou, Billy?” Luuk roept meteen erachteraan: “Je stopt altijd veel te vroeg, als we gaan racen!” Billy wil niet antwoorden en rijdt langzaam weg. Zijn vrienden kijken elkaar verbaasd aan. Ze snappen er helemaal niets van. Normaal gesproken is Billy niet zo stil. Hij is juist altijd degene die ervoor zorgt dat ze met z’n allen plezier hebben. Maar de laatste tijd is dat niet meer zo. Ze kunnen niet zo goed bedenken waardoor dat komt.

About the author

Aicha Dami heeft naast haar werk altijd een voorliefde voor schrijven gehad. Het verzinnen van verhalen tijdens bedtijd groeide uit tot een wens om een kinderboek te schrijven. Het verhaal ontstond in een periode waarin ze zag hoe lastig het voor kinderen is om hun emoties te benoemen. Na de positieve reacties op het boek Draakje is speciaal is er geen terugweg meer mogelijk. Het doel is om zoveel mogelijk kindjes te bereiken en een glimlach op hun gezicht te toveren.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Billy het bestelbusje

Author:

Aicha Dami

Category:

Picture books

Number of pages:

56

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

02-12-2022

ISBN:

978-94-646-8270-0 / 9789464682700

Price:

€ 22,50

Language

Dutch