Cover voorkant
Meijers transitie
Meijers transitie

Meijers transitie

Geert C.A.M. Christenhusz

Category: Novels

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Paul Meijer; wat zegt een naam over de persoon die hem draagt? Meijer heeft daar zo zijn persoonlijke, ‘Meijeriaanse’ gedachten over. Gedachten in een wereld waarin letters en cijfers hun eigen leven leiden en de levens van medemensen zich afspelen tussen de regels van boeken, of in het museum van Meijers alter-ego Jacques Vandenbossche. Vervreemding is het waartoe dit alles leidt. Is ‘Meijer’ uiteindelijk slechts een naam, een woord?

From the book

“Wel, wel,”hoorde Meijer, “als dat de heer Meijer niet is. ”

Dat was natuurlijk moeilijk te ontkennen, vond de aangesprokene die er een beetje verlegen bijstond.

“Ja, dat wil zeggen... ”

“Dat wil zeggen, dat ik mij niet vergis en dat ik zomaar, middenin de nacht, de heer Paul Meijer tegen het lijf loop, ja, ja,” en weer die sissende fluittoon van tussen zijn tanden.

“Vandenbossche, Jacques”, de man stak nu zijn hand uit en Meijer vatte deze met de zijne.

“Paul Meijer, aangenaam. ”

“Dat was mij, met uw welnemen, reeds duidelijk, ja, ja. Ik zie u denken 'Wie is toch deze Vandenbossche, Jacques? Heb ik hem ooit eerder ontmoet?' Het antwoord is nee, u hebt mij nooit eerder ontmoet, maar misschien kunt u mij wel kennen. Dat klinkt misschien vreemd en dat is het normaal gesproken ook, maar zeg nou zelf wat is normaal? Ik ken ú overigens wel. Ik volg u al jaren. Niet in de fysieke zin, maar in geest en gedachten. ”

Meijer keek de spreker lichtelijk verward aan. Had hij hier niet met een gederailleerd persoon te doen, een gestoorde?

“Nee, aan mijn geestelijke vermogens mankeert niets. ”

Had deze Vandenbossche nu zomaar zijn gedachten geraden, zelfs gelezen misschien?

“Ja, ik bezit het vermogen langs telepathische weg iemands gedachten te volgen en ik begrijp overigens volledig uw bevreemding, mijnheer Meijer. ”

“Zeg maar Paul. ” Als iemand zich jouw gedachten eigen kon maken, waarom dan nog de schijn van beleefde afstandelijkheid ophouden?

“Prima, maar dan moet jij mij Jacques noemen, Paul. ”

Hij knikte en keek Jacques nog maar eens goed aan; gedistingeerd, maar ook met een nonchalance die je vaak aantreft bij leden van de kaste-van-oud-geld.

“Ik heb nog wel een vraag. Hoe werkt dat vermogen van jou iemands gedachten langs telepathische weg te weten te komen en te volgen? Heb je dat altijd al gehad, of heb je je dat aangeleerd? Is het überhaupt te leren?”

About the author

Geert C.A.M. Christenhusz (1949) studeerde na zijn Gym-α-diploma (1968, Twents Carmelyceum te Oldenzaal), Schoolmuziek- B (1973, Twents Conservatorium te Enschede), een aanvullende cursus Cultuurgeschiedenis (1984, te Leiden), volgde colleges esthetica aan de UVA en studeerde vanaf 2016 Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
Hij doceerde aan de ArtEZ- conservatoria te Enschede, Zwolle en Arnhem, maakte deel uit van het lectoraat Theorie in de Kunsten van dezelfde hogeschool, was gastdocent aan de afdeling Toegepaste Kunst & Techniek van de Saxioan Hogeschool te Enschede en aan de Hochschule für Musik Franz Liszt te Weimar (D). Van 1996 tot 2008 was hij werkzaam als theoriedocent aan de Hochschule für Musik in der Wilhelms Universität te Münster (D). Tevens is Geert samen met Annet Meijerink eigenaar van Muziek Theater Bureau Mélange, waar hij het artistieke deel voor zijn rekening neemt.Er verschenen 3 gedichtenbundels van hem, waarvan ‘Goa, stoa en verwonner oe’ de recentste is. Tevens schreef en componeerde hij diverse muziektheaterstukken, componeerde hij veel geestelijke muziek, waaronder de bekende hedendaagse passie Ecce Homo en hield hij zich jaren bezig met het arrangeren en componeren van jazzmuziek en liedrepertoire.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Meijers transitie

Author:

Geert C.A.M. Christenhusz

Category:

Novels

Number of pages:

238

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-08-2022

ISBN:

978-94-645-0803-1 / 9789464508031

Price:

€ 22,50

Language

Dutch