Cover voorkant
Ra Ra, wie ben ik? Mantel der liefde - Autobiografie over liefde, angst en geluk, verlies en rouw
Ra Ra, wie ben ik? Mantel der liefde - Autobiografie over liefde, angst en geluk, verlies en rouw

Ra Ra, wie ben ik? Mantel der liefde - Autobiografie over liefde, angst en geluk, verlies en rouw

Marianne Janse de Groot

Category: Biographies

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Ra Ra, wie ben ik?’ is een waargebeurd verhaal waarin Marianne de lezer in de vorm van een drieluik op meeslepende wijze meeneemt in een periode uit haar leven die zeer bepalend was voor de ontwikkeling van haar identiteit. In het eerste deel vertelt ze over en reflecteert ze op aangrijpende gebeurtenissen uit haar hartstochtelijke maar uiteindelijk beklemmende en giftige liefdesrelatie. In deel twee krijgt de lezer aan de hand van dagboekfragmenten vanuit verschillende perspectieven een open en kwetsbare inkijk in de maanden die in het teken staan van de vroeggeboorte van haar zoon. Het derde deel gaat over haar verwerking van verlies en rouw. Deze autobiografie is een rode draad van winnen en verliezen, van angst en verdriet, van klein en groot geluk.

From the book

Voor mij is het duidelijk welke gevolgen mijn daden hebben. Nu jij nog. Mijn omgeving verklaart me voor gek en vragen aan me of ik mannen ken die hun vrouw verlaten voor een tien jaar jongere leerling? Of dat ik die minnares ga zijn die altijd komt opdraven als hij even kan? Die gedachten spoken door mijn hoofd. Weten al die anderen meer dan ik? Ik wacht ‘geduldig’ af wat er komen gaat. Bijvoorbeeld, wanneer ga jij het je vrouw vertellen? Ga je na haar reactie nog van gedachten veranderen? Ook jouw status binnen Piusoord speelt een rol. Iedereen kent jou als leidinggevende en als de voorzitter van de ondernemingsraad. Ga je dit avontuur aan? Ben je bereid te gaan scheiden voor een leerling? Het rommelt in mijn gedachten en de tijd verstrijkt. Door deze situatie lijkt een afstand te ontstaan. Had jij het niet verwacht dat ik de gevolgen zou dragen? Gaat het te snel voor je? Je weet dat ik weer bij mijn ouders woon. Wat speelt er zich af in jouw hoofd? We nemen niet de tijd om het met elkaar te bespreken, het hangt steeds in het midden.

About the author

Marianne Janse de Groot (1969) is getrouwd en moeder van twee kinderen. Als jongste kind in een liefdevol gezin groeit ze op met haar ouders, twee broers en één zus in een dorp in Noord-Brabant. Ze is opgeleid tot Z-verpleegkundige en werkt haar hele volwassen leven al bij dezelfde werkgever die zorg draagt voor mensen met een verstandelijke beperking. Bepaalde gebeurtenissen dwingen haar tot schrijven en teruglezen ter verwerking van verlies. Haar dyslexie, wat best een drempel is voor een auteur, weerhoudt haar niet dit deel van haar leven met anderen te delen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ra Ra, wie ben ik? Mantel der liefde - Autobiografie over liefde, angst en geluk, verlies en rouw

Author:

Marianne Janse de Groot

Category:

Biographies

Number of pages:

246

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-07-2022

ISBN:

978-94-645-0701-0 / 9789464507010

Price:

€ 22,50

Language

Dutch