Cover voorkant
Cello - Een verhaal over vriendschap, twijfel, ongeloof, covid en muziek
Cello - Een verhaal over vriendschap, twijfel, ongeloof, covid en muziek

Cello - Een verhaal over vriendschap, twijfel, ongeloof, covid en muziek

Kris Flameng

Category: Novels
  • (5)

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Margot, die aan het Parijse conservatorium cello studeert, erft het huis van haar grootouders. Enkele vreemde en onrustwekkende ontdekkingen in en rond de woning, de corona maatregelen, de onvrede van haar moeder in verband met de erfenis, de ontmoeting met een Engelse medestudente, een raadselachtige kelder, ongure onthullingen over het verleden van haar grootouders en de zoektocht naar seksuele eigenheid blokkeren haar geluk.
Gelukkig helpt de intense kracht van muziek haar, om twijfels, angsten en ongeloof om te buigen.

From the book

Ondertussen had Jenna enkele hamertoetsen gedemonteerd en vroeg of er iets in het genre van vaseline of paraffine in huis was. De zoektocht tussen oma’s toiletspullen had succes en een half uur later was het instrument terug in topvorm.

Na een paar vrolijke, vinnige en uiterst virtuoze touché’s zette Jenna de eerste tonen van Saint-Saëns’ Suite voor cello en piano in.

‘Hey Margot, come quickly, the opus sixteen!’ schreeuwde ze.

Lizy werd uit de zetel getild, kreeg een vluchtige stembeurt en de eerste delicate klanken van de broze Prélude streelden de ruimte. De Spaans klinkende melodie van de prachtige Sérenade bloeide uit tot de zoete ambiance van een wals die steeds in intensiteit toenam tot aan de Romance waar de piano het hoofdthema weer helemaal tot zich nam.

De Schimmel danste, donderde en zong, terwijl Lizy stuwde, lachte en huilde. De meiden zwoegden, kreunden, genoten en minnekoosden de instrumenten met klanken die explodeerden wanneer de finale in bruisende fuga de suite afsloot met “Allegro con brio”.

Alsof ze een waarlijk concert gespeeld hadden stonden ze op en groetten hun denkbeeldig publiek. Jenna’s enthousiasme was zo overweldigend dat ze Gotti vol op de mond kuste.

De fles Johnny Walker smeekte nog steeds om twee glazen en zo te zien werd haar bede aanhoord. Een geanimeerde discussie over klankkleur, aanslag en ritenuto, die al heel snel muteerde naar knotsgekke imitaties van hun Parijse proffen, deed de inhoud van de fles slinken tot een onsamenhangend gebrabbel en gebazel over onbeduidende onzin.

About the author

KRIS FLAMENG
Leraar, muziekpedagoog & therapeut, componist, auteur en dichter.
Nascholingsdocent voor leerkrachten en medewerker bij de lerarenopleiding aan twee Vlaamse hogescholen. Auteur van een tiental muzische werken en cd’s ten dienste van het onderwijs. Schrijft muziek en teksten voor diverse artiesten, theater, musical en ballet. Creëert en bewerkt musicals. Is drijvende kracht achter enkele Vlaamse kleinkunstprojecten.
Geeft drie dichtbundels uit en schrijft een theatermonoloog. Na ‘Gin- tonic & droge worst’ en ‘Wachten op de wind’, is ‘Cello’ zijn derde roman.

Reviews

2022-11-10 13:58:36 | By: Marc Moorthamer | Rating:
Beste Kris Flameng
Mag ik je weerom van harte feliciteren met je 3de boek: CELLO!
Wauw wat een vlot en boeiend verhaal. Waar haal JIJ toch allemaal deze ideeën?????
Ik heb het verslonden. Prachtig gewoon.

2022-10-31 14:48:29 | By: Matthias Bols | Rating:
Weer een geweldig boek. Spannend! Je verlangt ernaar om na je dagtaak verder te kunnen lezen. Vol verrassingen! Een echte aanrader! Zeker bestellen! Ik geef met plezier een 5 op 5!

2022-10-30 16:30:21 | By: Lieve Blijleven | Rating:
Wat een schitterend boek. Heel goed geschreven en verteld. Mooi verhaal, met prachtige personages en heel veel plaats voor muziek. Moet je zeker lezen!!

2022-10-17 10:58:13 | By: Tine | Rating:
Prachtig boek! Spannend, vlot verteld, mooie interactie met muziek. Een aanrader!

2022-10-16 16:35:58 | By: Annick | Rating:
spannend,
vlot lezend
vol muziek:ik speelde vaak tijdens het lezen de muziek af via spotify : dit gaf een extra beleving / dimensieWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Cello - Een verhaal over vriendschap, twijfel, ongeloof, covid en muziek

Author:

Kris Flameng

Category:

Novels

Number of pages:

262

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-09-2022

ISBN:

978-94-646-8087-4 / 9789464680874

Price:

€ 22,99

Language

Dutch

Rating:

  • (5)