Cover voorkant
DE ASEXIANEN
DE ASEXIANEN

DE ASEXIANEN

Andre Meyfroots

Category: Novels

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een oud-leerling van een Vlaamse katholieke broederschool komt toevallig weer in contact met zijn gewezen leraar klassieke talen, met wie hij destijds een goede band had. Zij kunnen het opnieuw best samen vinden en zien zich regelmatig terug in het rusthuis waar de oude docent verblijft. Zo groeien zij nog dichter naar elkaar toe. Bij deze ontmoetingen verneemt de schrijver, die ondertussen een schitterende carrière heeft gemaakt, met mondjesmaat de niet altijd stichtelijke levensverhalen van zijn andere leerkrachten. In het bijzonder ligt het accent op hun veelal afwijkende en verborgen seksualiteitsbeleving, hoewel ze in principe afstand hadden genomen van het zinnelijk genot. Vandaar de “Asexianen” in de titel van het boek. Hun lotgevallen zijn soms ludiek, maar meestal schrijnend, soms noodlottig.

From the book

‘Allemaal niet zo fraai, man. Voor de buitenwereld was hij schijnbaar veilig opgeborgen in de beslotenheid van de school. Maar zijn demonen lieten hem niet los. Als medebewoners kenden we toen uiteraard de duistere kantjes van zijn verleden niet. Toch bleef zijn haast traumatisch afwijkende seksuele obsessie niet lang verborgen. Wanneer hij de gemeenschappelijke WC gebruikte, hoorde je vaak geluiden die aan duidelijkheid niets te raden overlieten. Broeder Maurits vond er op zekere dag een boekje met vunzige prenten dat in sommige krantenwinkels onder de toonbank werd verkocht. Dat broeder Karl het had achtergelaten was niet aantoonbaar. Maar de directeur vermoedde dat hij die vulgaire blaadjes meebracht uit Brussel bij zijn maandelijkse zogenaamde bezoeken aan zijn oude moeder die het in Wetteren niet had kunnen volhouden. Zoals hij hem er eveneens van verdacht dat hij in de hoofdstad ook telkens wat tijd spendeerde bij lichtekooien in de rosse buurt aan het Noordstation. Het dramatisch hoogtepunt kwam er toen uitlekte dat Adolf/broeder Karl een affaire had met zuster Margareta. Zij was de jongere zus van zuster Gertrude en stond haar bij in de keuken en de wasserij. Op het vlak van de vleselijke genoegens was zij blijkbaar een ideale soulmate voor onze diepbeproefde medebroeder. Dat bleef niet zonder gevolg: zuster Margareta kon haar dikker wordend buikje niet verborgen houden. De gemeenschap zat met de schande van een zwanger nonnetje opgescheept. Weerom werd de mantel der liefde gespreid en kreeg het probleem een interne “christelijke” oplossing. De vrucht van hun intiem samenzijn – een meisje – werd toegevoegd aan het groepje weeskinderen onder de hoede van zuster Gertrude. Finaal werd de situatie van het liefdespaar onhoudbaar. Beiden zijn zij uitgetreden en naar het schijnt zijn ze daarna ook getrouwd. Hun dochtertje is evenwel ter plaatse gebleven, werd op haar beurt kloosterzuster en heeft nu zelf de huishoudelijke leiding in het instituut te Gent.’

About the author

Andre Meyfroots, geboren in 1948, genoot een opleiding als ingenieur. Het grootste deel van zijn loopbaan was hij als directeur en manager actief in publieke en private ondernemingen uit de sector leefmilieu. Maar schrijven zit hem in de genen. Zo debuteerde de gepensioneerde zeventiger als auteur met zijn eerste roman De Asexianen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

DE ASEXIANEN

Author:

Andre Meyfroots

Category:

Novels

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-06-2022

ISBN:

978-94-645-0626-6 / 9789464506266

Price:

€ 20,99

Language

Dutch