Cover voorkant
Gods plan met ons mensen. - Het verhaal achter het Matteüs evangelie.
Gods plan met ons mensen. - Het verhaal achter het Matteüs evangelie.

Gods plan met ons mensen. - Het verhaal achter het Matteüs evangelie.

Ruud Boerman

Category: Religion
  • (1)

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als jij de gedachte “ God is liefde ” een kans wilt geven, dan moet je dit boek lezen. Want als we kijken naar de wereld om ons heen, dan lijkt het allemaal niet te kloppen. Maar mocht die gedachte toch waar zijn, dan zal het je wereld op de kop zetten. Het heeft mijn wereld, toen ik amper 19 was, namelijk wel op de kop gezet. Ik ben nu heel wat ouder, maar in mijn belevingswereld klopt het nog steeds, maar dat zal jou niet overtuigen, want ik zou dan net zo zijn als die smoorverliefde man, die vindt dat zijn vrouw de allerliefste, allermooiste en meest zorgzame is van de hele wereld. Want liefde maakt blind en iemand die niet verliefd is, die heeft een heel andere kijk op die vrouw van mij. Maar goed, je kunt het altijd proberen, want de gedachte alleen al dat het waar zou kunnen zijn, is veel te mooi om niet waar te zijn. En voor zo’n klein bedrag als voor de aankoop van dit boek, kun je je eigen wereld eens op zijn kop zetten, dat lijkt mij een eerlijke deal.

From the book

Jezus dankzegging en uitnodiging.

Matteüs 11: 25-30

Te dien tijde hief Jezus aan en zei: Ik dank U, Vader, Heer des hemels en der aarde, dat Gij deze dingen voor wijzen en verstandigen verborgen hebt, doch aan kinderkens geopenbaard. Ja, Vader, want zo is het een welbehagen geweest voor U. Alle dingen zijn Mij overgegeven door mijn Vader en niemand kent de Zoon dan de Vader, en niemand kent de Vader dan de Zoon en wie de Zoon het wil openbaren. Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven; neemt mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen; want mijn juk is zacht en mijn last is licht.

En dan komt er weer zo’n moment van openbaring. Het blijft iets bijzonders en het vindt ook maar weinig weerklank en dan die uitgesproken woorden: “Alle dingen zijn Mij overgegeven door Mijn Vader.“ Grote woorden, die nauwelijks te vatten zijn, het zijn hemelse woorden. Wie het vatten kan, die vatte het. En dan die uitnodiging prachtig verwoord, zoals alleen een liefdevolle Vader dat kan doen.

Kom maar bij Mij, als je moe en belast bent en Ik... zal je rust geven.

En weer neemt Hij zichzelf als voorbeeld: “Neemt Mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart en gij zult rust vinden voor uw zielen, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.”

Herinner u zich nog die woorden uit de zaligsprekingen, woorden, die de karaktereigenschappen (zachtmoedig en nederig) van de Here Jezus zelf verwoorden. Je wordt gelukkig als je zachtmoedig bent en nederig van hart. Zoals al eerder benoemd, het optrekken met Jezus is één grote stage. Leer van mij, want dat is één van de kernen van het evangelie. Worden als Jezus.

About the author

Ruud Boerman is geboren in Dordrecht. Hij is afgestudeerd als architect aan de TU Delft. Hij is getrouwd geweest met Adrie Lambrechtse. Ze hebben samen 4 volwassen kinderen en 4 kleinkinderen. Op 19-jarige leeftijd liep hij God tegen het lijf. Zijn vrouw is in 2017 veel te vroeg overleden. Hij is in 2021 opnieuw getrouwd met Greetje Pool uit Wierden. Het boek “Gods plan met ons mensen” is mede aan Greetje opgedragen. Het heeft vaak gestormd in zijn leven. Van 1994 tot 2017 zijn hij en zijn vrouw achter elkaar ernstig ziek geweest met traumatische gevolgen voor hun kinderen. Toch heeft hij met volle overtuiging dit boek geschreven. Het is hem als het ware op het lijf geschreven. Een oude vriend van hem zei eens: “Geloven is pas echt als je God als realiteit in je leven ervaart”. Woorden waar Ruud nog steeds achter staat.

In zijn boek “ Gods plan met ons mensen “ vertelt hij het verhaal achter het Matteüs evangelie.


Reviews

2022-07-28 10:52:08 | By: Clara van der Kooij | Rating:
Het boek beantwoordt aan mijn verwachtingen.
Ruud heeft een mooi boek geschreven, dat duidelijk is en uitleg geeft.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gods plan met ons mensen. - Het verhaal achter het Matteüs evangelie.

Author:

Ruud Boerman

Category:

Religion

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-07-2022

ISBN:

978-94-645-0718-8 / 9789464507188

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)