Dat had ik niet zien aankomen! - De impact, beschermengeltjes, de schadeverzekering, het ontslag, de afkeuring en Parkinson na een ernstig ongeluk

Roos Borst

Category: Health

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De impact, beschermengeltjes, ontslag, afkeuring en Parkinson. Dit zijn alle aspecten waar Roos Borst mee te maken heeft gehad na een ernstig ongeluk. Zij schrijft daarnaast ook over andere aspecten in haar leven. Roos is na alles wat er gebeurd is, altijd gewoon doorgegaan met haar leven. Vooral humor en lachen zijn heel belangrijk voor Roos. Haar motto is dan ook: wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen! Dit zie je ook terug in haar boek en dat maakt het heel plezierig om te lezen. Vooral haar kracht zal voor lotgenoten hoop en steun bieden.

From the book

Voor mij is het krijgen van deze ziekte vreselijk. Had ik nog niet genoeg ellende? Waarom zijn ze mijn deurtje niet voorbij gelopen? Waar heb ik het aan verdiend? Wat heb ik in hemelsnaam zo verkeerd gedaan? Ik zeg dat alles een reden heeft, maar die kan ik van het krijgen van deze ziekte nergens vinden. Het is voor mij nog steeds moeilijk om het te accepteren. Dat zal ooit nog weleens komen, maar nu kan ik alleen maar boos en verdrietig zijn.

Terwijl ik dit boek schrijf is het 2022 en er wordt al jaren gezocht naar een geneesmiddel. Ik hoop dat ze het snel kunnen vinden, zodat het voor mij ook genezen kan worden. Ik ben bang dat ik dan te oud ben of dat het alleen werkt bij mensen die het nog maar kort hebben. Ik doe er op dit moment alles aan om de ziekte onder controle te houden door veel te bewegen. Ik ga één keer in de week naar de fysio om in de zaal oefeningen te doen en twee keer in de week zwemmen.

Een jaar na het ongeluk hoorde ik van de fysiotherapeut dat zwemmen heel goed was voor mijn verbrijzelde knie en schouder. Bewegen in water gaat veel makkelijker. In eerste instantie wilde ik niet. Stel je voor, mijn dikke lichaam in een badpak. Ze vond dat geen reden om nee te zeggen en er waren meer dikke vrouwen. Gelukkig dat ze bleef aanhouden want na één keer zwemmen was ik verkocht. Echt heerlijk in het warme water en ik kon zonder pijn weer bewegen. Had ik dat maar eerder gedaan! En het dikke-vrouwen-syndroom was ik al snel kwijt. Inmiddels zwem ik alweer een aantal jaartjes en twee keer in de week. Ik heb ook een paar hele aardige vrouwen leren kennen en kijk altijd uit naar de dagen dat we weer gaan zwemmen.

About the author

Roos Borst (1960) woont samen met haar man, hondje Peppi en haar twee katten Floortje en Beertje al ruim 31 jaar in Lekkerkerk. Na het ongeluk in 2013 is zij begonnen met schrijven, maar door allerlei omstandigheden heeft het zo'n negen jaar geduurd voordat het boek af was. Roos wil met dit boek bereiken dat mensen zich bewust zijn wat een impact een ongeluk kan hebben op het dagelijkse leven. Ook voor Roos is haar leven in één seconde volledig veranderd en het zal nooit meer hetzelfde zijn. Gelukkig schrijft Roos niet alleen over de nare aspecten van een ongeluk, maar op een humoristische wijze ook over de leuke tijden die zij heeft meegemaakt voor en na het ongeluk.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dat had ik niet zien aankomen! - De impact, beschermengeltjes, de schadeverzekering, het ontslag, de afkeuring en Parkinson na een ernstig ongeluk

Author:

Roos Borst

Category:

Health

Number of pages:

108

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-06-2022

ISBN:

978-94-645-0629-7 / 9789464506297

Price:

€ 18,50

Language

Dutch