Cover voorkant
De Hymne - De liefde van de man gaat door de slaaf
De Hymne - De liefde van de man gaat door de slaaf

De Hymne - De liefde van de man gaat door de slaaf

Jeffrey KA Jones

Category: Novels
  • (6)

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Hymne neemt je mee op een 19e-eeuws avontuur van een weerbare slavin die voor twee keuzes staat: Haar leven riskeren om zich te ontdoen van haar slaafs bestaan OF Zich vasthechten aan de droom van vrijheid die onder het mom van een eeuwenoude hymne in haar hoofd bestaat. Nu dat ze haar eerste kind verwacht, lijkt de keuze voor de hand liggend... Maar, is dat wel echt zo?

From the book

‘Ik wil iets met je bespreken... Liefst in de hutten na de werkdag,’ fluisterde Anna, terwijl ze bij elk woord rondkeek of er een opzichter in de buurt was. ‘Ik... Ik begrijp het niet,’ antwoordde Jackson die zodanig in de war was dat hij stopte met werken. ‘Het is van levensbelang! Ik zie je vanavond.’ Met deze woorden sloop Anna door de katoenvelden terug naar haar hut. Daar stond Jackson dan. Wezenloos, verward met zijn mond vol tanden en een handvol katoen. Hij had geen benul waarom uitgerekend Anna hem benaderde. Lang kon hij er niet bij stilstaan. Meneer Fuertes kwam aangereden met de zweep in de hand. Pauzes werden op Lanemayors plantage niet geduld. Toen ‘s avonds de bel luidde wachtte Anna ongeduldig in haar hut. Ze moest zichzelf constant moed inspreken: ‘Jackson komt, hij moet!’ Het feit dat ze een onbekende man in vertrouwen nam, baarde haar zorgen. Om de tijd te doden had Anna wat aardappelen gekookt en een pot koffie klaargezet. Ze ging ervan uit dat ze een lange nacht voor de boeg hadden. Uren verstreken en Jackson was nergens te bespeuren. Anna keek naar buiten en zag dat het inmiddels pikkedonker was. ‘Moet ik nu echt zelf naar zijn hut gaan?’ mompelde ze zenuwachtig. Met de kleine baby was een nachtelijke wandeling geen evidentie. Anna was helemaal verzonken in haar gedachten tot ze een schim dichterbij zag komen. Was het een van de opzichters of Jackson? Dat kon ze niet helemaal uitmaken.

About the author

Jeffrey is een Gentenaar (BE) met Ghanese roots, die staat te popelen om zijn debuutroman aan u voor te stellen. Hij is sociaal cultureel werker van opleiding en kon tijdens zijn studies genieten van buitenlandse ervaringen in o.a. Tanzania, Portugal en Finland. Vandaag is Jeffrey actief als vormingswerker. Hij tracht jongeren, op interactieve wijze, klaar te stomen voor de arbeidsmarkt of verdere studies. Naast zijn vele hobby's en interesses, is Jeffrey vooral een trotse vader van twee, waar hij "De Hymne: De liefde van dé man gaat door de slaaf" aan opdraagt.

Reviews

2023-01-04 23:40:08 | By: Delphine | Rating:
Deze roman is er een waar je in wil blijven verder lezen eens je gestart bent! De schrijver maakt gebruik van dialogen waardoor je een helder beeld kan vormen van de personages en de setting waarin het verhaal zich afspeelt... Net alsof je een film zou bekijken, wat voor mij ideaal is want ik kijk ook graag eens naar een film. Een absolute aanrader als je even teruggekatapulteert wil worden naar het tijdperk waar slavernij triomfeerde, maar buiten het thema is het gewoon ook een heel mooi, ontroerend en meesleepend verhaal met onverwachte wendingen die doen smaken naar meer...

2022-12-29 16:29:23 | By: Claudine | Rating:
Als fervent boekenlezer was ik onmiddellijk enthousiast om je boek aan te schaffen.
Ik was als 16-jarige zo in de ban van de mini-serie Roots dat ik voor het vak geschiedenis dit thema als eindwerk koos. Bij het lezen van het boek werd ik in een oogwenk terug gekatapulteerd naar de beklemmende verhaallijn van de slaven. Ondanks de tussenperiode van 45 jaar (!) kon ik mij ‘Kunta Kinta ’ en zijn lotgenoten nog probleemloos en levendig voor de geest halen. Het verhaal kwam mij bijgevolg zeer bekend voor.
Ik heb je boek heel vlug uitgelezen omdat het zo vlot en gemakkelijk leesbaar geschreven is. Soms doet het me een beetje denken aan de stijl van een jeugdschrijver. Misschien zou dit een grote doelgroep kunnen worden.

Niettemin heb ik van je boek genoten en heb ik een diepe bewondering dat je dit gerealiseerd hebt. Ik kijk al uit naar een eventueel vervolg!

2022-12-27 12:36:24 | By: Lennart | Rating:
Een debuutroman om U tegen te zeggen! Vanaf de eerste pagina's word je onmiddellijk meegesleurd in het beklijvende verhaal. Door het beeldend taalgebruik lijkt het alsof je zélf deel uitmaakt van de spannende langspeelfilm vol spanning, goed uitgewerkte personages en plot twists.

2022-12-21 20:32:25 | By: Janice | Rating:
Wat een meelevend boek, je ziet het verhaal voor je ogen afspelen alsof het een film is. Bij elk hoofdstuk wekt het verhaal verschillende emoties op. Een echte aanrader!

2022-12-14 18:18:36 | By: Sonja | Rating:
Adembenemend! Vanaf hoofdstuk 1 meeslepend. Tranen gelaten. Vlot geschreven. Gefeliciteerd aan de auteur voor zijn debuutroman! De hymne pronkt nu in mijn boekenkast. Een boek dat ik zeker meermaals zal herlezen.

2022-12-13 11:15:43 | By: Janssens Tania | Rating:
Het verhaal is enorm pakkend, je leeft meteen mee met de verschillende personages. Ik heb op een bepaald moment toch wat tranen gelaten" een topper als debuutroman, een echte aanrader

Tania Janssens, EekloWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Hymne - De liefde van de man gaat door de slaaf

Author:

Jeffrey KA Jones

Category:

Novels

Number of pages:

224

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

02-12-2022

ISBN:

978-94-646-8271-7 / 9789464682717

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (6)