Amsterdam Rome Trap voor trap - Een geweldige fietstocht

Anita Vonk

Categorie: Reizen
  • (1)

€ 22,50
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Al jaren is het haar droom om naar Rome te lopen. Als het pensioen van haar echtgenoot Niko daar is stopt ook zij met haar winkel en wordt het werkelijkheid, maar wel op de fiets. Alle voorbereidingen worden getroffen en op 1 juni vertrekken ze, de polder uit, het land uit. Een tocht vol belevenissen en avontuur. “Ha, avontuur, dat is mooi, dan heb je later wat te vertellen!” roept Niko. Anita schrijft openhartig over de hoogte- en dieptepunten, over het prachtige landschap en de mensen die ze tegenkomt. Al ben je zelf geen fietser, ze weet je op haar bagagedrager mee te nemen op deze fantastische reis. Ze hoopt dat dit boek velen zal inspireren, maar ook gewoon heerlijk leesplezier is.

Uit het boek

Bij het wakker worden schiet direct de adrenaline door mijn lijf. De dag! De Reschenpas! Half acht ontbijten we op het terras bij de receptie met onze fietsen gepakt en gesteund aan de zijkant van een tafeltje. Om acht uur trappen we weg.
Direct na tweehonderdvijftig meter de eerste korte maar zware klim. De spieren zijn direct warm zullen we maar zeggen. Het Inntal wordt steeds smaller en smaller en de bergwanden rauwer en rotsiger. De rivier de Inn begeleidt ons vandaag ook weer. Het ene moment openen de rotsen zich en fietsen we door weidse dalen en dan sluiten de bergen ons weer in met kolkende, bruisende, spetterende riviertjes en watervalletjes. De eerste gletsjertunnel zien we voor ons. Vind ik best spannend omdat ik fietsen in een tunnel een beetje eng vind. We doen de gele hesjes en lichten van de fiets aan en trappen flink door. Geen enkele auto passeert ons. Wat een rust. En dat was dan mijn eerste ervaring met in een tunnel fietsen. Makkie.
Dan een speciaal bord. De Zwitserse grens en met een ‘jippie’ en een foto zitten we in Zwitserland. Het vierde land wat we aan doen. Al is het maar even. We fietsen een tijdje langs de grens en dan passeren we weer het bord Oostenrijk. Ja dat was het dan. Even voelt het alsof we zijn teruggefietst maar dan als we een bocht nemen en voor ons de Martinsbrucker Strasse zien liggen weten we wat er komen gaat. De weg naar de Norbertshöhe. Deze pas komt voor de Reschenpas. Ze lopen eigenlijk wel in elkaar over. Ik had ze dan ook als één pas gezien. Eerst nog rusten, doen ons te goed aan water en brood en dan... Daar gaan we.

Over de auteur

Anita Vonk (1961) is grimeur en oma van vijf kleinkinderen. Schrijven is vanaf de lagere school al een passie maar verder dan vakantiedagboeken kwam het niet. Als haar echtgenoot Niko met pensioen gaat besluit ze te stoppen met haar winkel en twee lang gekoesterde dromen waar te maken, fietsen naar Rome en hierover een boek te schrijven. Wanneer Niko ziek wordt en het jaar daarop overlijdt stort haar wereld in. Pas anderhalf jaar later kan ze haar verhaal met een lach en een traan afronden.

Reviews

2022-09-09 08:33:02 | Door: Natascha | Waardering:
Leest lekker makkelijk weg . Super avontuur !!Schrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Amsterdam Rome Trap voor trap - Een geweldige fietstocht

Auteur:

Anita Vonk

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

182

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

29-08-2022

ISBN:

978-94-645-0729-4 / 9789464507294

Vaste prijs:

€ 22,50

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (1)