Cover voorkant
Samen naar de Punter - Heden, verleden en toekomst van het onderwijs in Giethoorn
Samen naar de Punter - Heden, verleden en toekomst van het onderwijs in Giethoorn

Samen naar de Punter - Heden, verleden en toekomst van het onderwijs in Giethoorn

Jan Kleene

Category: Society

€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Van Jan Kleene is dit zijn zesde boek. De Vorige vijf waren totaal verschillend van Samen naar de Punter. Giethoorn heeft een rijke traditie in onderwijs, er waren drie scholen, maar de school in Dwarsgracht is in 1970 opgedoekt. Van de twee scholen, de Noorderschool en de Zuiderschool is het al tiental jaren niet gelukt om te fuseren, er waren altijd wel factoren die dit tegen hielden. Dat het nu eindelijk is gelukt is een zegen voor dit dorp.

From the book

De kinderen in Giethoorn zijn vandaag de gelukkigste van heel Nederland. Ze hebben de mooiste school van ons land, maar ook het schoolplein mag er zijn. De kinderen, meesters en juffen hebben nu al de kans gehad om aan de school te wennen. Maar ook de ouders, opa’s en oma’s of oppas moeten nog erg wennen, maar het is voor Giethoorn een vooruitgang. Op de feestelijke opening is dit een heel belangrijke gebeurtenis voor ons mooie dorp. Het was voorheen een maisveld, waar nu spelende kinderen te horen zijn.Je mag het niet vergelijken met de voormalige Noorder- en Zuiderschool, in het verleden werkten de leerkrachten nog met krijt op het bord. Nu hangt in ieder lokaal een digitaal schoolbord. De digitale wereld is niet te stoppen, de kinderen van “De Punter” zijn er mee opgegroeid, de verhalen van pa en opa zijn niet te bevatten. Ze kunnen zich niet voorstellen dat wij geen computer hadden. Als ze vroegen wat we in onze vrije tijd deden, zei ik altijd dat we alleen maar buiten speelden, dat vinden ze dan maar saai. “De Punter” is een mooi modern en duurzaam gebouw, je kunt het gerust de parel van Giethoorn noemen. Het is een soort “boerenschuur” die goed past in het landschap. Met een mooi bijgebouw voor de kleuters, een apart schoolplein en ingang. Alles wat met school te maken heeft is splinternieuw, van de meubels tot de speeltoestellen op het schoolplein. Wat niet veranderd is zijn de gymlessen in het Kulturhus. Ook aan de verkeersveiligheid is gedacht, de Beulakerweg is helemaal op de schop gegaan. Het is een dertigkilometerzone met vluchtheuvels ter hoogte van de school geworden. Samenvattend kunnen we zeggen dat Giethoorn er een markant gebouw bij heeft waarop de hele bevolking erg trots kan zijn.

About the author

Jan Kleene schrijft al acht jaren en zijn eerste boek ging over de bipolaire stoornis waar hij aan lijdt. Na dit debuut kreeg hij de smaak te pakken van het schrijven. Er verscheen een thriller "de moord op het Bovenwiede", die zich helemaal afspeelde in zijn geboorte en woonplaats Giethoorn. Tegen het decor van dit prachtige dorp werd het een authentiek boek. Een van zijn hobby's is wandelen, daar kreeg hij dan ook het idee om een trilogie over Steenwijkerland, getiteld "Liefde in de kop van Overijssel". Dit is door de vele informatie uitgemond in een trilogie, deel 3 gaat in dit najaar verschijnen. Jan Kleene streeft ernaar om in zijn schrijven verschillende genres te maken. Tot nu toe is hem dat redelijk gelukt. Met dit boek is dat zeker illustratief te noemen. Hij schrijft in een zeer toegankelijke stijl, zodat ook kinderen in de bovenbouw dit boek makkelijk kunnen lezen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Samen naar de Punter - Heden, verleden en toekomst van het onderwijs in Giethoorn

Author:

Jan Kleene

Category:

Society

Number of pages:

60

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-06-2022

ISBN:

978-94-645-0639-6 / 9789464506396

Price:

€ 16,99

Language

Dutch