Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Samen naar de Punter
Heden, verleden en toekomst van het onderwijs in Giethoorn

Auteur

Jan Kleene

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Van Jan Kleene is dit zijn zesde boek. De Vorige vijf waren totaal verschillend van Samen naar de Punter. Giethoorn heeft een rijke traditie in onderwijs, er waren drie scholen, maar de school in Dwarsgracht is in 1970 opgedoekt. Van de twee scholen, de Noorderschool en de Zuiderschool is het al tiental jaren niet gelukt om te fuseren, er waren altijd wel factoren die dit tegen hielden. Dat het nu eindelijk is gelukt is een zegen voor dit dorp.

Over de auteur

Jan Kleene schrijft al acht jaren en zijn eerste boek ging over de bipolaire stoornis waar hij aan lijdt. Na dit debuut kreeg hij de smaak te pakken van het schrijven. Er verscheen een thriller "de moord op het Bovenwiede", die zich helemaal afspeelde in zijn geboorte en woonplaats Giethoorn. Tegen het decor van dit prachtige dorp werd het een authentiek boek. Een van zijn hobby's is wandelen, daar kreeg hij dan ook het idee om een trilogie over Steenwijkerland, getiteld "Liefde in de kop van Overijssel". Dit is door de vele informatie uitgemond in een trilogie, deel 3 gaat in dit najaar verschijnen. Jan Kleene streeft ernaar om in zijn schrijven verschillende genres te maken. Tot nu toe is hem dat redelijk gelukt. Met dit boek is dat zeker illustratief te noemen. Hij schrijft in een zeer toegankelijke stijl, zodat ook kinderen in de bovenbouw dit boek makkelijk kunnen lezen.

Productinformatie

ISBN
9789464506396 / 978-94-645-0639-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-06-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
60
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De kinderen in Giethoorn zijn vandaag de gelukkigste van heel Nederland. Ze hebben de mooiste school van ons land, maar ook het schoolplein mag er zijn. De kinderen, meesters en juffen hebben nu al de kans gehad om aan de school te wennen. Maar ook de ouders, opa’s en oma’s of oppas moeten nog erg wennen, maar het is voor Giethoorn een vooruitgang. Op de feestelijke opening is dit een heel belangrijke gebeurtenis voor ons mooie dorp. Het was voorheen een maisveld, waar nu spelende kinderen te horen zijn.Je mag het niet vergelijken met de voormalige Noorder- en Zuiderschool, in het verleden werkten de leerkrachten nog met krijt op het bord. Nu hangt in ieder lokaal een digitaal schoolbord. De digitale wereld is niet te stoppen, de kinderen van “De Punter” zijn er mee opgegroeid, de verhalen van pa en opa zijn niet te bevatten. Ze kunnen zich niet voorstellen dat wij geen computer hadden. Als ze vroegen wat we in onze vrije tijd deden, zei ik altijd dat we alleen maar buiten speelden, dat vinden ze dan maar saai. “De Punter” is een mooi modern en duurzaam gebouw, je kunt het gerust de parel van Giethoorn noemen. Het is een soort “boerenschuur” die goed past in het landschap. Met een mooi bijgebouw voor de kleuters, een apart schoolplein en ingang. Alles wat met school te maken heeft is splinternieuw, van de meubels tot de speeltoestellen op het schoolplein. Wat niet veranderd is zijn de gymlessen in het Kulturhus. Ook aan de verkeersveiligheid is gedacht, de Beulakerweg is helemaal op de schop gegaan. Het is een dertigkilometerzone met vluchtheuvels ter hoogte van de school geworden. Samenvattend kunnen we zeggen dat Giethoorn er een markant gebouw bij heeft waarop de hele bevolking erg trots kan zijn.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Het went nooit Manisch depressief bipolair pieken dalen

Jan Kleene

☆ ☆ ☆ 1 reviews
Wanneer Jan in 1959 geboren wordt in het mooie waterdorp Giethoorn, is hij een gewoon kind. Als kind had hij geen last van manische depressies, ook wel bipolaire stoornis genoemd, en ging hij naar het middelbaar onderwijs, de HAVO. Na drie jaar veranderde de levenslustige jongen in een schuw en teruggetrokken wezen, die na de depressie als een raket in een manie schoot. Hij werd dan heel druk, wilde overal tegelijk zijn en beloofde van alles wat hij later niet na kon komen. In zijn volwassen en persoonlijk leven kon hij niet functioneren. De ziekte is ongeneeslijk en ook nu moet hij er mee leren leven.
21,99
Voorkant cover

De moord op het Bovenwiede

Jan Kleene

Giethoorn is een vrij rustig dorp, totdat er een moord wordt gepleegd. Het slachtoffer is een bekend en geliefd figuur in dit dorp. Er wordt dan ook een grootscheeps onderzoek door de politie gedaan naar de moord op de jonge vrouw, en alle inwoners zijn aangedaan. Er is hier nog nooit een moord gepleegd. Tot overmaat van ramp wordt Giethoorn opgeschrikt door een tweede moord, wederom een jonge vrouw. Men denkt dat beide moordzaken verband houden, maar dit is onzeker. Tijdens het verhaal wordt er constant speurwerk verricht, maar dit stuit op veel knelpunten. Zeker als er ook nog eens een dubbele moord wordt gepleegd.

17,50
Voorkant cover

De Dakdikkertjes en het woelige leven van Zacharius

Jan Kleene

Met veel fantasie en verbeeldingskracht heeft de schrijver een familie, genaamd de Dakdikkertjes, gecreëerd. Vooral vader Zacharius beleeft de meest doldwaze avonturen. Hij belandt daarbij regelmatig in de gevangenis. Alles wat hij aanpakt, gaat vaak volledig mis. Voor de lezer blijft het gissen wat hij nu weer gaat beleven tot ergernis van de rest van de Dakdikkertjes. De auteur wil de lezer dan ook onbedaarlijk laten lachen. Moeder Loesje gaat haar eigen weg en komt in de plaatselijke jetset terecht. De dochters gaan ieder hun eigen weg en generen zich voor hun vader. Er loopt een  rode draad door het boek, die aan het eind van het verhaal tot een verrassende ontknoping leidt. De schrijver hoopt dat de lezer meegaat in zijn fantasie en bovenal het boek leest met een lach op zijn gezicht.
19,99
Voorkant cover

Liefde in de Kop van Overijssel Deel 1: Steenwijkerland

Jan Kleene

1 reviews

Jan Kleene woont in Steenwijkerland, dat bestaat uit 56 kernen. Hij beschrijft alle kernen in naamverklaring, verleden, heden, Tweede Wereldoorlog, markante personen, bezienswaardigheden en evenementen. Jan heeft een heel toegankelijke schrijfstijl, zodat het boek voor iedereen geschikt is. Het is een eindeloze tocht door de Kop van Overijssel, waarbij de lezer van harte wordt uitgenodigd om dit gebied te bezoeken, dat als een van de mooiste gebieden van Nederland wordt beschouwd. Van Giethoorn naar Kuinre tot Weerribben en de meren en het watersportgebied komen aan bod. De mensen leefden van riet snijden en de visserij, en nu veelal in de recreatiesector. Voor de lezer mooi om te zien hoe veelzijdig dit gebied is.

19,99
Voorkant cover

Liefde in de kop van Overijssel Deel 2: Steenwijkerland

Jan Kleene

1 reviews

Na deel 1 gaat de avontuurlijke reis door de Kop van Overijssel door. Ook nu kan men weer volop genieten van o.a. het prachtige landschap met moerassen, meren en de Zuiderzeedijk. Tijdens het lezen ervaart u het gebied van Wieden Weerribben afgewisseld met fraaie dorpen, buurtschappen en steden. In deze aflevering leest u meer over de "hoofdstad" Steenwijk, het koop en onderwijshart van de gemeente. Daartegenover staan de gehuchtjes als Muggenbeet, de Krieger en Marijenkampen. Tijdens het lezen waant u zich in een fluisterbootje, die de prachtige natuur doorkruist.

19,99
Voorkant cover

Liefde in de kop van Overijssel deel 3 Buurtschappen en gehuchten in Steenwijkerland

Jan Kleene

Voor u ligt Liefde in de kop van Overijssel deel 3. Het is in navolging van de vorige delen wederom een boeiende reis door de kop van Overijssel in al zijn facetten. Dit boek gaat alleen over de buurtschappen en gehuchten van dit prachtige gebied. Aan de orde komen de Tweede Wereloorlog, heden en verleden, bezienswaardigheden en evenementen. Jan heeft veel gesproken met authentieke inwoners, en ieder persoon, maar ook ieder gehucht heeft zijn eigen verhaal Het is een reis van Poepershoek tot de Basse en van Thij naar Nederland. Ook wordt het verzonken dorp de Beulake beschreven. Het dorp dat door een stormvloed verdronk. De kansel van het dorp staat nu nog in een kerk in Vollenhove, en ook dat men in een storm de klokken van de kerk van Beulake nog kunnen horen. De buurtschappen, net zoals het landschap en de steden en dorpen.

19,50