Vik Vos - Allerlei soorten papa's en mama's

Veerle Vergeer

Category: Children books
  • (1)

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vik Vos zet op een dag zijn papa en mama te koop, want die geven spruiten en bonen een hele hoop. In zijn zoektocht naar liefhebbers voor zijn ouders spreekt hij zijn vriendjes uit het dierenbos. Al zijn vriendjes worden opgevoed door andere ouders of verzorgers dan de traditionele standaard vader en moeder. Waar Vik Vos denkt dat zij wel interesse hebben in zijn ouders, laten al zijn vriendjes zien hoe fijn zij het hebben. Het maakt niet uit door wie je wordt opgevoed, maar wel hoe ze het doen. Langzaam begint Vik Vos zich te realiseren dat hij toch ook graag gewoon bij zijn eigen ouders wil zijn. Ondanks die vieze spruiten en bonen.

From the book

Daar komt Uiltje aangelopen.
“Ollie, wil jij misschien mijn papa en mama kopen?”
“Nee,” zegt Ollie, “die hoef ik niet.
Ik woon bij opa zoals je ziet.
Er is niemand in dit hele dierenbos,
die zo goed kan voorlezen als opa Jos.
Spruiten moet ik ook wel eens eten,
maar als opa voorleest, ben ik dat zo weer vergeten.”

About the author

Veerle Vergeer (1991) woont samen met haar man en twee (pleeg)kinderen in Tilburg. Door haar werk en de zorg voor deze kinderen ontdekte zij dat ouders en verzorgers vrijwel altijd worden afgebeeld in de traditionele vorm van vaders en moeders in boeken. Met de hulp van haar kinderen en de leerlingen uit haar klas, heeft zij het boek Vik Vos geschreven. Hun eerlijke en kritische commentaar én enthousiasme heeft haar geholpen om dit boek te schrijven.

Reviews

2022-07-28 17:11:01 | By: BvdT | Rating:
Een mooi prentenboek dat standaard in de kinderboekenkast hoort te staan. Kinderen die deel uitmaken van gezinnen met gevarieerde samenstellingen zullen zich herkennen en erkend voelen. Andere kinderen zullen niet-traditionele gezinnen als volwaardig gaan zien in onze cultuur. Het is mooi dat vooral de liefde die het vriendje/ kind ervaart als leidraad door deze verschillende gezinnen loopt. De taal is helder en begrijpelijk voor het niveau. Petje af voor de auteur!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vik Vos - Allerlei soorten papa's en mama's

Author:

Veerle Vergeer

Category:

Children books

Number of pages:

56

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

08-07-2022

ISBN:

978-94-645-0747-8 / 9789464507478

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)