Alles heeft zijn prijs

Kees Folmer

Category: Novels
  • (1)

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Eindelijk is Vincent de Bocq genomineerd voor een belangrijke internationale prijs. De Grote Poedelprijs zal de bekroning zijn voor zijn briljante carrière als acteur. Er is immers maar één serieuze kandidaat? Helaas denkt een bekend boulevardblad daar anders over. Vincent ergert zich groen en geel, maar dan krijgt hij een geniale inval om aan deze lasterpraat een eind te maken. En dat had hij natuurlijk nóóit moeten doen... Of toch wel?
Oordeel zelf!

From the book

Vincent haalde diep adem. ’Oké, ik sta op eenzame hoogte, dat besef ik echt wel. Ik heb Nederland weer op de kaart gezet in het internationale film- en tv-wereldje. Dat is alleen voor de heel groten weggelegd! Dat moet zelfs iemand als jij begrijpen.’ Hij zweeg voldaan. Wat een prachtige volzin! Dat had Arnold P. hem niet verbeterd. ‘Het steekt u wel hè? Dat u nog nooit een prijs heeft gewonnen, bedoel ik.’ Vincent plofte op de bank terug. Die brutaliteit van dat joch was toch ongelofelijk! ‘Jij hebt geen idee van de druk die op ons, grote kunstenaars ligt.’ Hij kwam nu echt op dreef. ‘Ieder volgend werk moet opnieuw bewijzen dat je met kop en schouders uitsteekt boven de kleurloze middenmoot die alleen eet, drinkt, ploetert en voor de tv hangt!’ ‘En dus gaan we voor de grote poedelprijs?’ ‘Niks poedel, P.O.E.D.E.L.! Het is de Prijs voor Overtuigend Eigentijdse Dramatische Expressie en Leefstijl!’ ‘En dat vertelt u nu pas!‘ riep Dennis verrast. Voor de twintigste keer deze maand! Maar dat laatste zei hij niet hardop. Het is immers zelden handig om je suikeroom nodeloos op de kast te jagen. Daarom glimlachte hij maar weer eens en zei langs zijn neus weg dat als er iemand een dramatische leefstijl had, het wel de grote Arnold P. Meijer was, nietwaar? ‘Dus je ziet het ook?’ Het gevoel voor humor van Vincent was niet groter dan dat van zijn standbeeld – als dat er ooit kwam.

About the author

Kees Folmer woont met zijn vrouw in Zeeland. Zo’n vijfendertig jaar werkte hij als wetenschappelijk ambtenaar bij de rijksoverheid. In die periode begon hij samen met zijn vrouw toneelstukken te bedenken en te schrijven. Ook de uitvoeringen organiseerden ze met veel plezier. Hun vijf kinderen speelden hierin een actieve rol. Het idee voor een roman bleef echter kriebelen. Hier is hij dan! Met dank aan alle gezinsleden voor hun stimulerende bijdragen.

Reviews

2022-08-12 14:10:24 | By: Doortje de Rijke | Rating:
Leest als een trein. Leuk verhaal met een vleugje humor.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Alles heeft zijn prijs

Author:

Kees Folmer

Category:

Novels

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-08-2022

ISBN:

978-94-645-0798-0 / 9789464507980

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)