Cover voorkant
Flarden van verbazing - Over de warempeldrempel
Flarden van verbazing - Over de warempeldrempel

Flarden van verbazing - Over de warempeldrempel

Gerard van Wees

Category:

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het leven zit zelfs na een ruime halve eeuw nog verrassend vol verbazingen: een klantenservice die klanten afserveert, onkruid op je deurmat, navelpluis met kuddegedrag, curlingmacho’s, dodelijke seks en het smokkelen van sperma, humor van Jandino, soldaten op stilettohakken, aarde als kunst, urinespoortunnels, Pino in de rechtbank, instantpsychologie voor op de werkvloer, koude kerstkroketten, verkopers die de duivel nog een straalkacheltje zouden aanprijzen, snelwegschapenshoarma, dromen van en bedrog door Marco B., andersdenkende Anders en patatje flip. Je kan er boos om worden, maar je kan het ook omzetten in een therapeutisch verantwoord kort verhaal waar je zoveel mogelijk humor in stopt om de achterliggende irritatie weg te spoelen. Dan heb je na afloop nog een boek ook. Veel plezier daarmee.

From the book

Ik loop langs een weide. Ineens zie ik een paard door zijn hoeven zakken. Honderden kilo’s paardenvlees vallen om. Het paard komt op zijn rug te liggen en begint speels met zijn benen te spartelen. Hoefgetrappel zonder geluid. Trappen in de lucht: het paard doet aan tae bo. Kennelijk is de lokale paardenfluisteraar vergeten door te geven dat tae bo zo’n dertig fitnessrages geleden voor het laatst hip(pique) was. Het onderstebovenpaard blijft intussen enthousiast kronkelen over het gras om alle plekjes van zijn rug even langs de grassprieten te schuren. Kennelijk heeft het paard jeuk en is ondersteboven tae bo’en hét paardenmiddel tegen die jeuk. Na een minuutje staat het paard weer op om vervolgens bij herhaling hartstochtelijk te briezen. Al zijn weidegenoten kijken niet op of om, die vinden het kennelijk normaal. Ik niet. Ik vind het nogal apaard.

About the author

Gerard van Wees begint de finishlijn van zijn leven al in de verte te zien. Hij heeft rare uithoeken van de wereld gezien, behoorlijk idiote mensen ontmoet, complotdenkers aangehoord, gesmacht naar onbereikbare vrouwen, allerlei mallotige ideeën voorbij zien komen op zijn werk maar ook daarbuiten en heeft abominabel slechte voorstellingen bijgewoond in het theater. Normaliter meer dan genoeg voor een flink hoge warempeldrempel, maar het heeft allemaal niet geholpen: hij verbaast zich nog steeds een slag in de rondte. Gelukkig maar!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Flarden van verbazing - Over de warempeldrempel

Author:

Gerard van Wees

Category:

Number of pages:

272

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-07-2022

ISBN:

978-94-645-0699-0 / 9789464506990

Price:

€ 22,99

Language

Dutch