Cover voorkant
Het geheim van de Groeshoeve
Het geheim van de Groeshoeve

Het geheim van de Groeshoeve

Guy Van den Eede

Category: Youth books

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bij een schoolbezoek aan het Fort van Kessel, dat deel uitmaakt van de verdedigingsgordel van Antwerpen, ontdekken Arthur en Joen toevallig dat het fort nog niet al zijn geheimen heeft prijsgegeven. Daarnaast speelt een deel van het verhaal zich af in Lier, met zijn begijnhof en zijn historische gebouwen en in de omliggende gemeenten. Het verhaal neemt de lezer mee doorheen de tijd, vanaf het begin van de negentiende eeuw, tot op de dag van heden. Na verloop vloeien de verhalen samen en de twee vrienden beleven boeiende en spannende avonturen. Zullen ze uiteindelijk in hun opdracht slagen?

From the book

Na de school fietste ik met mijn vader terug naar huis. We reden naast elkaar en ik vertelde hem uitgebreid over het bezoek. Maar ik besloot om over het merkwaardige voorval voorlopig te zwijgen. Ik had niet echt geheimen voor hem, maar ik was toch bang dat het wat ongeloofwaardig zou overkomen. Na een goedgevulde dag maakte ik mij klaar om te gaan slapen. Uitgeput lag ik in mijn bed, maar toch kon ik de slaap niet onmiddellijk vatten. Het bezoek aan het fort en de rare voorvallen bleven nog een hele tijd door mijn hoofd spoken. Uiteindelijk viel ik in een diepe slaap. Ik werd wakker van een ongewoon geluid. Half versuft lag ik te luisteren ... misschien zou het zich nog herhalen. Maar het bleef stil. Tóch was ik er zeker van. Het was alsof een vogel tegen het raam van mijn slaapkamer was gevlogen. Wij woonden in een natuurgebied en ons huis was omgeven door bomen. Het gebeurde dus af en toe dat een verstrooide vogel tegen het raam vloog, maar, nooit als het donker was. Na een tijdje besloot ik om toch te gaan kijken. Ik liep in het donker stilletjes naar het raam en schoof het gordijn opzij. Alle kamers van ons huis waren op het gelijkvloers, met langwerpige dubbele ramen tot op de grond. Ik zette mijn voorhoofd tegen het koude glas en tuurde in het donker naar buiten. De maan verspreidde een flauw licht door de voortglijdende wolken. Na een tijdje waren mijn ogen de duisternis wat gewoon geworden. Er viel niets speciaals te bespeuren. Er waren enkel de donkere silhouetten van de bomen zoals ik ze kende en ik wou nu echt wel terug naar mijn bed. Plots zag ik net voor het raam een ronde koker liggen. Ik schrok! Hoe eigenaardig, dacht ik en ik besloot het raam snel te openen om te zien wat het was. Een kartonnen rolletje! In stilte zocht ik de kleine zaklamp in de schuif van mijn nachtkastje. Tot mijn verbazing zat er een opgerold stuk papier in het kokertje.

About the author

Guy Van den Eede (1956) was jaren werkzaam als procesoperator, maar was daarnaast altijd gepassioneerd door de Nederlandse taal. Na zijn professionele carrière was het dan ook voor de hand liggend, dat het verschijnen van een eerste boek niet lang op zich zou laten wachten. Alhoewel het aanvankelijk de bedoeling was om een historische roman te schrijven, zorgden het schoolbezoek van zijn zoon aan het 'Fort van Kessel' en de vele wandelingen doorheen het historische centrum van Lier, meteen voor de nodige inspiratie bij het tot stand komen van dit spannende jeugdverhaal. Het zal ongetwijfeld tot de verbeelding spreken bij vele jonge lezers en het zal tevens ook door volwassenen met plezier worden gelezen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het geheim van de Groeshoeve

Author:

Guy Van den Eede

Category:

Youth books

Number of pages:

148

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-09-2022

ISBN:

978-94-646-8033-1 / 9789464680331

Price:

€ 20,50

Language

Dutch