Egeltje Eigenwijs - De avonturen van Egeltje Eigenwijs

Mirjam de Leon

Category: Children books

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In de grote wereld lopen dappere dieren. Dit boek gaat over een bijzonder egeltje dat per ongeluk terecht komt in een paradijselijke tuin. Hij heeft een goede neus, loopt kilometers op zoek naar een vriendje om mee te spelen. Door de verhalen van Robin Roodborst, vertrekt hij op een dag voor een reis over het grote water. Een spannende reis die hij maakt met hulp van bijzondere zeedieren die hij ontmoet. Zijn huisje wordt versierd met de mooiste parasol die er is en het hele dorp viert feest. Tante Cato en de lakeien zorgen elke dag voor een bedje en eten. De kleine egel ontmoet niet alleen dieren, maar in December zelfs Sinterklaas en de Kerstman. Niets meer te wensen over. Of toch wel?

From the book

Egeltje Eigenwijs keek en dacht na (je zag de stoomwolkjes uit zijn oortjes komen, zo diep probeerde hij na te denken) “Hoe kom ik aan de overkant zonder dat ik dat hele eind moet zwemmen?” Hij liep elke avond langs het strand heen en weer, piekerde en peinsde, probeerde een stukje mee te dobberen op een plankje hout. Maar hij kwam niet ver.

Eindelijk wist hij wat hem te doen stond. Hij moest hulp vragen! Gelukkig was het druk met allemaal dieren op het strand en hij liep naar de eerste toe, die hij zag aankomen. Het was een zoute zeekrab. Hij vroeg aan de zoute zeekrab of ie op zijn rug mee mocht maar liep snel achteruit toen de krab hem probeerde te pakken met zijn krabbentang.

De krab begreep Egeltje Eigenwijs niet want de zoute zeekrab sprak geen Nederlands en dacht dat egeltje een lekker hapje was.

About the author

Als je een oud vrouwtje met een brilletje en een knotje ziet, die altijd op de grond ligt of op haar knieën zit (ook al is ze op visite bij de koningin) dan heb je Tante Cato. Ze houdt van dieren. Zo veel dat ze mensen vergeet als er dieren in haar buurt zijn. Ze spreekt nog net niet de taal van de dieren maar ze probeert dat wel en het zal haar ook zeker een keer gaan lukken. De zakken van haar vesten en jassen zitten altijd vol met hondenkoekjes en haar kleren zitten altijd onder de haren. Ze heeft op een eiland gezeten met allemaal grote bruine beren om haar heen en heeft gewandeld met een grote witte wolf.

De illustraties zijn gemaakt door Fred Rosenhart. Deze optimistische duizendpoot is acteur, schrijver en kunstenaar. Als acteur en schrijver is hij gespecialiseerd in historische en educatieve stukken, die hij meestal uitvoert op locatie. Fred werkt voor diverse musea zoals de Cruquius, het Frans Hals Museum en het Rijksmuseum.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Egeltje Eigenwijs - De avonturen van Egeltje Eigenwijs

Author:

Mirjam de Leon

Category:

Children books

Number of pages:

102

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-07-2022

ISBN:

978-94-645-0749-2 / 9789464507492

Price:

€ 19,99

Language

Dutch