Een Buitenstaander in een Doordraaiende Wereld - Een zoektocht naar erkenning en liefde

Peter van Cappelle

Category: Novels
  • (3)

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Paul van Bent merkt al op jonge leeftijd dat hij afwijkt van de andere kinderen in zijn klas. De diagnose autisme is echter voor hem niet een bevestiging, maar maakt zijn leven juist meer ingewikkeld. Evenals de druk die hij ervaart van zijn Christelijke opvoeding, de worsteling in zijn pubertijd met zware depressies en biseksuele gevoelens, en zijn burn-out waar het uiteindelijk allemaal naartoe leidt. Paul's leven is een zoektocht waarin hij probeert om te gaan met zijn demonen, het zware label dat zijn autisme op hem drukt, en zijn zoektocht naar de liefde.

From the book

“Autisme?” vroeg ik verbaasd. Dat woord kende ik nog niet. “Wat is dat?”
Maar mijn moeder kon het niet goed uitleggen.
“Dat het in jouw hoofd iets anders werkt dan bij anderen,” zei ze.

About the author

Peter van Cappelle is al jaren actief als radiopresentator en schrijver voor verschillende muziekgerichte media. In zijn pubertijd begon hij als hobby een weblog over zijn favoriete muziek. Dat leidde er uiteindelijk toe dat hij terecht kwam bij muziekwebsites als Maxazine, Ondergewaardeerde Liedjes en Classic Rock Magazine NL. Hiervoor schreef hij columns, recensies, concertverslagen, achtergrondverhalen en interviews met artiesten. Ook schreef hij in 2021 een bijdrage voor het boek 'Springsteen in Nederland' over het optreden van zijn held Bruce Springsteen op het Pinkpop festival in 2012. Als radiomaker presenteert hij wekelijks het programma Cappelle Calling bij de lokale omroep Regio90, en het programma Cappelle Classics op internetradiostation Ice Radio.

Reviews

2022-09-20 21:00:55 | By: Ronald | Rating:
Een indrukwekkend en meeslepend boek. Ik denk dat velen er iets aan zullen hebben, daar hoef je niet autistisch voor te zijn.

2022-09-07 15:35:17 | By: David | Rating:
Het gebeurt me niet vaak dat ik boeken in 1 keer uitlees. Bij dit boek wel.
Hoofdpersoon Paul beleefd geen buitenaardse of bovennatuurlijke avonturen maar juist door de alledaagse situaties, die voor hem vaak net wat anders zijn dan voor mij, bleef ik benieuwd naar het volgende.

Het boel heeft me ook geholpen meer te begrijpen over de verscheidenheid aan autistisme uitingen.

De songquotes die elk hoofdstuk inluiden zijn origineel en niet willekeurig gekozen maar dragen bij aan de nieuwsgierigheid om verder te lezen.

2022-09-06 20:10:38 | By: Alexander Wijmans | Rating:
In dit boek neemt Paul van Bent je mee in zijn leven en de strubbelingen die een autistische jonge jongen heeft in de ontwikkeling naar het volwassen worden. Je leest over de ups en downs die Paul van Bent meemaakt. Als lezer leef je echt met hem mee. Heel meeslepend, ontroerend, je emoties gaan alle kanten uit. Moeilijk om te stoppen met lezen, omdat je graag wil weten hoe het verder met Paul zal gaan.

Je leert niet alleen over hoe autisme bij een jonge jongen, maar ook over de groei die elke tiener ondervindt in de doordraaiende wereld, terwijl je soms zou willen dat die wat langzamer zou gaan.

Het is niet echt een alledaags verhaal en toch ook weer wel. Ik ben niet autistisch, maar herkende me wel in enkele andere delen van het verhaal.

Origineel in dit boek is dat het geen hoofdstuktitels heeft, maar quotes uit liedjes die het komende hoofdstuk ondersteunen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een Buitenstaander in een Doordraaiende Wereld - Een zoektocht naar erkenning en liefde

Author:

Peter van Cappelle

Category:

Novels

Number of pages:

216

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-08-2022

ISBN:

978-94-645-0812-3 / 9789464508123

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)