Cover voorkant
Speuren naar vermiste honden - Samenwerken met je hond voor topprestaties
Speuren naar vermiste honden - Samenwerken met je hond voor topprestaties

Speuren naar vermiste honden - Samenwerken met je hond voor topprestaties

Breton Dolleman

Category: Miscellaneous

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het trailen met een hond naar vermiste honden, wat in de volksmond veelal speuren wordt genoemd, is anders dan het bekende mantrailen. Het heeft veel overeenkomsten, maar zeker ook verschillen. In dit boek wordt duidelijk gemaakt dat de relatie tussen geleider en trailinghond een doorslaggevende factor is, samen met het tot in detail goed kunnen lezen van je hond. Het trainen om een top-trailinghond te krijgen en te behouden ligt niet alleen aan de trainer maar vooral aan de geleider. Door dit boek leer je herkennen wat jouw hond laat zien tijdens het trailen. Hierbij wordt het oerinstinct van de hond als uitgangspositie genomen en wordt de samenwerking tussen jou en je hond verbeterd. De hoeveelheid plezier die jullie hiermee hebben is een doorslaggevende factor.

From the book

2.19 Bijna klaar voor het echte werk

Je vormt een goed team met je trailinghond en beheerst alle zaken die nodig zijn om met een echte inzet succesvol te zijn. Je beheerst de start, je kan je hond goed lezen tijdens het trailen, je hebt de juiste beloning, je hond heeft een hoge motivatie en focus en je loopt elke training een foutloos spoor.

Er komt dus een moment dat je daadwerkelijk op inzet kan gaan en je harde werken de ultieme test krijgt. Zorg er tot die tijd voor dat je training voor je hond maar ook voor jou uitdagend en leuk blijft. Training is noodzakelijk zolang jij op inzet wilt gaan. Onthoud dat hoe meer variatie je in de training stopt, hoe beter jouw hond kan omgaan met situaties waar hij met een inzet in terecht kan komen.

About the author

Al mijn hele leven heb ik honden om me heen van allerlei rassen, karakters en afmetingen. Ik kan me dan ook geen leven voorstellen zonder honden. Ik heb ook allerlei sporten en cursussen gedaan met en zonder honden. Ook ben ik een aantal jaar gedragskeurmeester geweest, tot de dag dat er een eureka-moment voorbijkwam met de vraag, waarom niet het aangename verenigen met iets echt nuttigs. Als eerste kwam het opleiden van mijn honden tot reddingshond voorbij, waarna ik ruim tien jaar daadwerkelijk op inzet met de hond ging. Alhoewel je hiermee echt moet samenwerken met je hond, was het toch niet helemaal wat ik zocht. Na inmiddels al heel wat jaren werken met trailinghonden en ook daadwerkelijk op inzet gaan, moet ik constateren dat ondanks dat er bij een trailinghond toch altijd een lijn aanhangt, de samenwerking met de hond groter is. Echt samenwerken met je hond dus. Ik ken geen enkele discipline waarbij dit meer aan de orde is. Werken met mijn eigen honden vind ik het mooiste wat er is en je raakt nooit uitgeleerd. Maar, en ja, er is altijd een maar. Theorie is één ding, praktijk een andere.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Speuren naar vermiste honden - Samenwerken met je hond voor topprestaties

Author:

Breton Dolleman

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

158

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-07-2022

ISBN:

978-94-645-0757-7 / 9789464507577

Price:

€ 20,50

Language

Dutch