Gesprekken langs de lijn

Fred Muntinga

Category: Stories

€ 12,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Simon Carmiggelt hoorde onder andere veel in café’s, in het park en langs de straat. En daaruit ontstonden zijn beroemde schetsen uit het dagelijkse leven: KRONKELS. Als je ‘langs de lijn’ van het voetbalveld staat, kun je eveneens de meest vreemde gesprekken en opmerkingen horen. Uit dat soort opmerkingen zijn deze korte en humoristische verhalen ontstaan, over gesprekken die langs de lijn van het voetbalveld plaatsvinden. Wellicht dat u in dit boek iets terugvindt van geluiden die u wel eens langs de lijn hebt gehoord.

From the book

De wedstrijd was nog maar amper aan de gang toen het al begon. "Ja, Jaap, tikkie!", schreeuwde Jozef over het veld. Belangstellend werd langs de zijlijn afgewacht wat de uitwerking van deze schreeuw zou opleveren. Niets! Totaal niets! Jaap hield de bal aan de voet en passeerde een aantal tegenstanders. En daarna verspeelde hij de bal... De toeschouwers keken elkaar verwachtingsvol aan: wat zou er gaan gebeuren? Hoe lang zou het nog duren voordat de reactie van Jozef zou komen? Men had de blik nog niet weer op het veld kunnen richten of de (verwachte) reactie kwam al. "Spelen, Jaap! In de voeten geven!" Het bleef een aantal minuten rustig in het veld, omdat de tegenpartij in balbezit was. Maar toen kwam het weer... Piet had de bal op het middenveld en wilde zijn voorhoede lanceren. Jozef schreeuwde alweer: "Piet! Piet! Tikkie!" Piet had echter totaal iets anders in gedachten en haalde uit. Met een ferme trap ging de bal over een lengte van wel 50 meter naar de linkerspits. Helaas... een tegenstander was er nèt iets eerder bij. De toeschouwers keken elkaar alweer aan. De reactie... "Ik zei toch: tikkie, Piet! We moeten elkaar de bal in de voet spelen!" Piet trok wat met de schouders. Hij kende Jozef langer dan vandaag.

About the author

"Ik ben in 1938 geboren en woon in Oldehove, een dorpje in het Noordelijk-Westerkwartier van de provincie Groningen. Gedurende 20 jaar was ik voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging en ook vele jaren eindredacteur van het clubblad. De verhalen die in dit boekje staan, zijn eerder (in de jaren 80) in het clubblad gepubliceerd."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gesprekken langs de lijn

Author:

Fred Muntinga

Category:

Stories

Number of pages:

36

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-03-2010

ISBN:

978-94-608-9325-4 / 9789460893254

Price:

€ 12,95

Language

Dutch