Cover voorkant
Het geheim van de Lotusbloem - Het begin!
Het geheim van de Lotusbloem - Het begin!

Het geheim van de Lotusbloem - Het begin!

Isidora Andrea

Category: Youth books
  • (1)

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is de laatste dag voor de zomervakantie. Er hangt geen wolkje in de stralende blauwe lucht als Lev en Raaf verveeld in hun klaslokaal zitten. Raaf springt op van zijn tafel, hij wil weg maar Lev heeft nog een aantal spulletjes die hij moet opruimen. ‘Zie je straks,’ zegt Raaf. Lev knikt. Raaf loopt het lokaal uit en Lev stopt zijn spullen in zijn tas. Ineens is het donker in het klaslokaal. Lev kijkt uit het raam en ziet een grijze lucht met laaghangende wolken die dreigend naar binnen kijken. De lucht wordt steeds donkerder en donkerder tot het bijna zwart is. Vreemd genoeg verdwijnt de zwarte lucht zomaar naar de parkeerplaats voor de school. Lev wil vanaf dat moment maar één ding: hij moet naar de parkeerplaats want... hij móét weten wat er aan de hand is.

From the book

Ik kijk uit het raam, de zwarte lucht verdwijnt langzaam naar de parkeerplaats voor de school. Daar moet ik nu heen, dat kan niet anders. Ik loop naar de uitgang, waar ik op de ruime overloop blijf staan. ‘Goedendag’ zegt Directeur Van Vorsel. Ik zeg niks, mijn ogen zijn gericht op de opvallende ketting die hij om heeft, een cirkel met een afbeelding erin. Hij kijkt me ongemakkelijk aan en luidt de bel, die dof klinkt zacht, futloos. Normaal klinkt de bel luid, gewichtig, aanwezig, irritant in je oren. De manier waarop Directeur Van Vorsel iedereen een fijne vakantie wenst klopt ook niet. Zijn toon is scherp. Hij gebaart dwingend, nerveus, begeleidend met zijn hand richting de deur, hij geeft je nog net geen duwtje naar buiten. Het lijkt alsof hij wil dat iedereen zo snel mogelijk de school verlaat. Hij raakt zijn ketting eventjes aan en gaat door met zijn nerveuze gedoe. Ik kan er niet té lang bij stil staan want ik heb betere dingen te doen, dingen die véél belangrijker zijn. De parkeerplaats trekt aan mij als een magneet. Ik kan aan niks anders meer denken, ik moet erheen, alleen ... Aarzelend blijf ik naast meneer Van Vorsel staan, ik voel dat hij naar mij kijkt, normaal zou ik hier misschien iets van aantrekken of nerveus worden maar nu ... nee, nu niet. Zelfs het geroep van Raaf negeer ik want vanaf hier kan ik de parkeerplaats goed zien. De donkere mist is ondertussen veranderd in donkerroze dikke rook die als harde explosies op verschillende plekken tevoorschijn schiet en de hele parkeerplaats bedekt. Na wat rookuitspattingen verschijnen vanuit het niets magere gebukte schimmen uit de rook die in strakke rijen, slepend met hangende schouders, als een futloos leger geluidloos naar de school lopen.

About the author

Isidora Andrea is geboren op 17 februari 1974 op het eiland Curaçao. Ze is op jonge leeftijd opgenomen in een pleeggezin. Na de scheiding van haar pleegouders woonde Isidora in Nederland met haar Nederlandse moeder en haar pleegbroers en -zussen. Bij haar thuis werd er gelezen, waar ze erg van genoot. Als ze geen boeken las, schreef zij verhalen in haar hoofd, want zij had ook een passie voor schrijven. Elke keer als ze schreef kreeg zij vlinders in haar buik. Lezen doet Isidora wat minder dan vroeger, maar ze krijgt nog steeds vlinders bij het schrijven. Het geheim van de Lotusbloem is ontstaan, omdat de scholen in de zomervakantie zo lang leeg staan. Waarom mag niet iemand anders gebruik maken van de klassen? De schrijfster hoopt dat jullie genieten van het avontuurlijk en soms spannende verhaal.

Reviews

2022-09-22 19:39:23 | By: Rebekah | Rating:
Super verhaal!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het geheim van de Lotusbloem - Het begin!

Author:

Isidora Andrea

Category:

Youth books

Number of pages:

166

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-09-2022

ISBN:

978-94-646-8009-6 / 9789464680096

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)