Ratten-Speeltjes

Mariska Alberts

Categorie: Dieren

€ 13,95
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Ratten-Speeltjes: een Knutselboek voor rattenliefhebbers & alles over tamme ratten. Dit boekje is een praktische dierengids, zoals je nog nooit hebt gezien. Het bevat basisinformatie voor beginners en veel leuke aanvullingen voor mensen die al ratten als huisdier hebben. Grappige en leerzame informatie voor alle leeftijden in een compleet en compact boekje. Er wordt uitgebreid beschreven hoe je een band krijgt met jouw ratjes en hoe je ze moet verzorgen, want het zijn bijzondere knaagdieren. En voor het eerst: tips en trucs om zelf je eigen rattenspeelgoed te knutselen!

Uit het boek

Toen ik mijn eerste ratjes kreeg, kwam ik er al snel achter dat mijn ratten dol waren op mijn zelfgemaakte speelgoed. Een gezonde rat moet spelen! Een verrijkte omgeving is daarom heel belangrijk. Ratten kunnen super goed klimmen. Ratten gaan op hun achterpoten staan om alles nog beter te kunnen onderzoeken. Met hun voorpootjes kunnen ze kleine voorwerpen goed vasthouden. En dankzij hun handige staart hebben ze een perfect evenwicht. Veel mensen vinden ratten vies en eng vanwege hun haarloze staartje, maar de staart is juist erg handig voor de rat. Ze kunnen er zelfs hun temperatuur mee regelen. En ratten kunnen zich door kleine openingen wurmen, want als hun kop door het gaatje past, kan de rest van hun lichaam er ook doorheen. Ratjes knagen graag aan alles, dat is goed voor hun tanden. Als je een rat van jongs af aan speelgoed geeft, zal hij zijn hele leven blijven ondernemen, onderzoeken en verkennen. Het is erg belangrijk dat de kooi regelmatig opnieuw wordt ingericht om ratjes levendig en vrolijk te houden. Zorg er voor dat dieren die in kooien leven zich niet onnatuurlijk hoeven te gedragen!

Over de auteur

"Ik ben geboren op 13-11-1990 en heb sinds 2006 tamme ratten als huisdier. Ik ben student en zelfstandig ondernemer. Met mijn ratten ben ik op tv geweest, heb ik in tijdschriften gestaan en reis ik het hele land door om mede-rattenliefhebbers te ontmoeten en adviseren. Want al snel kwam ik er achter dat er over ratjes weinig goede informatie te vinden was. Ik ging daarom op onderzoek uit en schreef al mijn bevindingen op."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Ratten-Speeltjes

Auteur:

Mariska Alberts

Categorie:

Dieren

Aantal pagina's:

72

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

26-03-2010

ISBN:

978-94-6089-378-0 / 9789460893780

Vaste prijs:

€ 13,95