Cover voorkant
BOndgenoot - Help! Mijn partner heeft een Burn-Out!
BOndgenoot - Help! Mijn partner heeft een Burn-Out!

BOndgenoot - Help! Mijn partner heeft een Burn-Out!

Dorien Zelderloo & Wendy Crokaert


€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Voor wie zelf kampt met een burn-out liggen de boekhandels volgestouwd. Maar voor hun partners, ouders, vrienden of naaste collega’s was er niets. Tot nu! BOndgenoot is het eerste boek voor de mensen aan de zijlijn. Voor al wie met burn-out te maken krijgt en niet weet hoe goed te helpen. Het geeft je uitleg zonder toeters en bellen. Informatie die handig wordt aangevuld met opdrachten om samen te doen. BOndgenoot is een dagboek, handboek en werkboek tegelijk! Niet alleen voor wie kampt met een burn-out, maar vooral voor de mensen rondom. Vaak eenzame steunpilaren in een geneestraject.

From the book

EEN STOEL STAAT NIET OP ÉÉN POOT

Stel dat je in je leven maar bezig bent met één ding? Je bent bijvoorbeeld een ‘die hard’ workaholic die elke dag leeft voor de job. Je gezinsleven, sociale activiteiten of sport, het moet allemaal wijken voor die zoveelste deadline of dat toch wel heel belangrijke project. Of je wilt de beste mama zijn die er is. Je rol als moeder overschaduwt al de rest in je leven.

Het is een ‘bad habit’ waar mensen met een burn-out zich vaak schuldig aan maken. Maanden, soms jaren, zijn ze als geboren perfectionist alles van zichzelf blijven geven. Ten koste van zichzelf. Omdat het belangrijk was. Omdat het goed moest zijn. Omdat dat nu eenmaal van hen verwacht werd.

Daarom komt die burn-out ook vaak als een donderslag bij heldere hemel. Zowel voor de persoon zelf als voor zijn omgeving. ‘Hij was altijd zo gemotiveerd. Ik vond hem zo een fijne collega.’ Of ‘ze leek alles in haar gezin zo goed voor elkaar te hebben’.

Maak je geen zorgen. Dat zijn ze nog steeds. Alleen hebben ze al hun energie gestopt in één poot van de stoel. En een stoel kan niet staan op één poot.
Als ze als mens hun leven en wie ze zijn laten bepalen door maar één job of doel, dan staat of valt hun hele identiteit er ook mee.
Het is dus belangrijk dat ze ook aandacht besteden aan de andere poten van hun stoel.

About the authors

Dorien Zelderloo is (arbeids)psychologe, gespecialiseerd in stress, veerkracht en burn-out bij Groepspraktijk JUNO en loopbaancentrum Facet. In haar praktijk te Dilbeek coacht en ondersteunt ze haar cliënten bij hun herstel. Ze geeft workshops en ondersteunt bedrijven in hun zoektocht naar meer welzijn op de werkvloer. Wendy Crokaert is een gedreven service manager, creatieve duizendpoot en obligatoir ervaringsdeskundige als gewezen burn-out cliënte van Dorien.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

BOndgenoot - Help! Mijn partner heeft een Burn-Out!

Authors:

Dorien Zelderloo & Wendy Crokaert

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

96

Illustrated:

Yes

Format/size:

Wire-O 20 x 20 cm

Release date:

23-09-2022

ISBN:

978-94-646-8063-8 / 9789464680638

Price:

€ 19,99

Language

Dutch