Het goede leven en de solidaire democratie - Maitreya, sociale driegeleding en Buen Vivir als sleutels tot een vrije, rechtvaardige en broederschappelijke wereld

Alex de Brouwer

Category: Spirituality

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vrijheid in het culturele leven en levensbeschouwing en gelijkheid en democratie in het rechtsleven en de politiek, we zien dat in de sociale democratieën in de westelijke helft van Europa al decennialang in een relevante omvang terugkomen, alleen deze sociale democratie wordt bedreigd door de neoliberale markteconomie. Met een economie en ecologie van broederschap, in de vorm van samen delen, kunnen vrijheid in het culturele leven en in levensbeschouwing en gelijkheid en democratie in het rechtsleven de politiek weer volledig tot uiting komen en dit noemt de auteur de solidaire democratie. Het zal een goed leven geven, ondanks de versobering van onze levensstijl, en helpen oorlog, terreur, geweld, honger, onnodige ziekte en dogmatische indoctrinatie uit te roeien.

From the book

De remedie die Steiner geeft is even geniaal als kinderlijk eenvoudig: Vrijheid in het culturele leven, gelijkheid in het rechtsleven en broederschap in de economie. Je kunt dit beeld nog specifieker maken, zoals: Broederschap in het samendelen van en werken voor biologische voeding, schoon drinkwater, vruchtbare grond, schone lucht, schone energie, biologische zaden, biodiversiteit en natuurbehoud, grondstoffen, schone kleding, huisvesting, transport, infrastructuur, sanitatie, gezondheidszorg en onderwijs. Gelijkheid in het rechtsleven en de politiek. Vrijheid van levensbeschouwing (ook in onderwijs en gezondheidszorg), meningsuiting, politieke meningsvorming, onderwijs, wetenschap, kunst, religie, spiritualiteit en cultuur. Dit is wat je de solidaire democratie kunt noemen en deze wijkt af van de sociaaldemocratie, zoals die door de sociaaldemocraten, christendemocraten en liberalen in het westelijk deel van Europa zich heeft gevormd, doordat het de neoliberale markteconomie afwijst als samengaand met de democratie. Het getuigt ervan dat een democratie daadwerkelijk alleen kan bestaan met een economie van samendelen.

About the author

Alex de Brouwer (29 mei 1966) is woonachtig in Zutphen, heeft in Tilburg Ontwikkelingsvraagstukken gestudeerd. Hij is verbonden aan heartfulness-meditatie van de Shri Ram Chandra Mission en Sant’Egidio Apeldoorn en geassocieerd lid van de Iona Community. Hij is voornemens een lokale deeleconomie op te zetten in de regio Zutphen, met bijvoorbeeld een gemeenschapstuin en een app waarmee men spullen kan delen. Aanleiding van het boek was zijn verblijf tijdens de COP26 waar hij regelmatig bij de wake was van de interreligieuze groep van Extinction Rebelllion, meedeed met de vieringen van Green Christian en diverse andere culturele, interreligieuze en sociaal-maatschappelijke activiteiten. Hij vond daar een roep iets met zijn engagement te willen doen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het goede leven en de solidaire democratie - Maitreya, sociale driegeleding en Buen Vivir als sleutels tot een vrije, rechtvaardige en broederschappelijke wereld

Author:

Alex de Brouwer

Category:

Spirituality

Number of pages:

100

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-07-2022

ISBN:

978-94-645-0752-2 / 9789464507522

Price:

€ 17,99

Language

Dutch