Cover voorkant
De Groene Deur - Vakantiedagen in Zuid-Limburg
De Groene Deur - Vakantiedagen in Zuid-Limburg

De Groene Deur - Vakantiedagen in Zuid-Limburg

Helena Berner Schwanen

Category: Novels

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lily is geboren en opgegroeid in Zwitserland. Van jongs af aan bezoekt ze haar grootouders in een dorpje in het mooie Zuid-Limburgse heuvelland. Tijdens deze vakantiedagen beleeft ze wonderbaarlijke avonturen in een oud vakwerkhuis met een magische groene deur. Wie is omi? En welke rol speelt Tim? Lily staat voor raadsels. Door de jaren heen maakt ze het ouder worden van haar opa en oma mee. Dan wordt haar opa ziek en Lily neemt een besluit dat haar leven verandert.


Een paar mogelijkheden om het boek te kopen en tevens de schrijfster persoonlijk te ontmoeten:
Zondag 23 oktober van 13 – 17 uur
Green Lifestyle Store ‘de groene knoop’, Hoofdstraat 61 in Mechelen

Zaterdag 29 oktober van 12 – 16 uur
Hobbywinkel ‘Harlekino’, Passage 15 in Gulpen

Zaterdag 5 november van 12 – 16 uur
‘Kloosterboekwinkel’, Wittemer Allee 34 in Wittem

Vrijdag 11 november van 14 – 17 uur
Restaurant ‘De Geulhof’, Eperweg 9-11 in Mechelen

Kom gezellig voorbij. Ik verheug mij op vertrouwde, bekende en ook nieuwe gezichten!
Tot seens en hot euch good!
Helena Berner SchwanenFrom the book

Besluiteloos staat ze voor de oude donkergroen geverfde houten deur. Het is de keukendeur waarvan opa haar verteld heeft en ze is inderdaad niet erg hoog. Midden op de deur ter hoogte van haar gezicht is een ijzeren ring bevestigd. Ook dat heeft opa haar verteld. De mensen die dat wisten, zo zei hij, klopten twee keer kort met de ring tegen de deur en dan traden ze naar binnen. Dat was voor mensen die vertrouwd waren of voor familieleden. Maar nu is de deur op slot, Lily heeft het voorzichtig geprobeerd. Om een gevoel ervoor te krijgen hoe het vroeger geweest moet zijn laat ze de zware ring twee keer aan de deur kloppen. De luide klang schalt nog een poosje na. Tot haar grote verrassing kraakt het een beetje. Is de deur toch niet gesloten? Opnieuw duwt ze voorzichtig tegen de deur en deze keer zit er beweging in. Wat zal ze doen? Naar binnen gaan? Lily werpt een blik in het rond. Er is niemand te zien, wat ook niet verbaast met dit weer. Haar schoenen zijn doorweekt en ze voelt de regendruppels langs haar rug naar beneden glijden. Haar spijkerbroek is tot aan de knieën nat en ze huivert plotseling van de kou. Een beetje beschutting tegen de regen kan geen kwaad en er is sowieso niemand. Ze klapt de paraplu dicht en plaatst hem naast de deur. Voorzichtig geeft ze de deur nog eens een duw en nu laat hij zich op een kiertje openen. Nog een duwtje en dan stapt ze zich een beetje bukkend over de drempel.

About the author

Helena Berner Schwanen, geboren en opgegroeid in een dorp in Zuid-Limburg, woont sinds 1983 in Zwitserland. Ze houdt nog steeds van Limburgse stroop, het Limburgs kaasje, de frieten en vooral van de Limburgse vlaai. Het schrijven van verhalen en gedichten is van kindsbeen af haar grote passie. Intussen verzint ze verhalen voor haar kleindochter. In 'De Groene Deur', een verhaal dat in Zuid-Limburg speelt, komt de liefde voor haar geboortestreek tot uiting. Veel plezier met lezen, adieë en hot euch good!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Groene Deur - Vakantiedagen in Zuid-Limburg

Author:

Helena Berner Schwanen

Category:

Novels

Number of pages:

256

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

30-09-2022

ISBN:

978-94-646-8122-2 / 9789464681222

Price:

€ 22,99

Language

Dutch