Cover voorkant
De late erfenis
De late erfenis

De late erfenis

Rudy Baeten

Categorie: Romans

€ 21,50

Gratis verzending

Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Rechercheur Julian D’Hautcourt had zich voorgesteld rust te vinden na zijn pensionering. Hij verzeilt echter in een situatie waarbij zijn speurderszin de spanning opzoekt en hij zich mengt in een ingewikkelde speurtocht naar de leden van de familie Meijer die elk in het bezit zijn van een sleutel die kan leiden tot het ontrafelen van een raadsel. Hij leert de wondermooie Mirca kennen met wie hij de zoektocht verder zet.

Uit het boek

In de spiegel zag hij er niet anders uit dan anders. Het was een dag als een andere. Alles rondom hem was zoals het altijd was geweest. Hij wreef over zijn stoppelbaard en keek naar zijn spiegelbeeld alsof hij een antwoord verwachtte op de vraag of hij verder zou gaan met de zaak. Hij voelde twijfel en onrust. De voorbije nacht had hij zich een punthoofd gepiekerd. Uiteindelijk was hij in slaap gevallen maar schrok hij wakker uit een nachtmerrie toen iemand een pistool tegen zijn linkerslaap drukte. Vanaf dat moment deed hij geen oog meer dicht.

Hij liep van de badkamer terug naar de slaapkamer en opende het venster. Frisse lucht stroomde naar binnen. Over de weilanden drapeerde een mistgordijn dat langzaam verdween met de stijgende zon. Hij dacht na over wat Mirca hem had gezegd: “je bent met pensioen!”

Zich gedragen als een gepensioneerde was te saai, dat was oud worden, dacht hij, en wilde zichzelf geen twijfels aanpraten. Hij was een kei, maar geen kiezel.

Over de auteur

Rudy Baeten (1957) genoot een artistieke opleiding aan de Brusselse kunstschool Sint-Lukas. Geïnspireerd door zijn omgeving uitte hij zijn creativiteit in de schilder- en beeldhouwkunst. Het surrealisme speelde hierbij een belangrijke rol en liep als een rode draad door zijn leven. Later kreeg hij de smaak te pakken om een boek te schrijven. Aangezien hij gedurende zijn loopbaan werkzaam was bij de politie, lag de keuze voor het schrijven van een roman met detectives, spionnen en misdaad voor de hand.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De late erfenis

Auteur:

Rudy Baeten

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

204

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

29-07-2022

ISBN:

978-94-645-0773-7 / 9789464507737

Vaste prijs:

€ 21,50

Taal

Nederlands