Cover voorkant
Verlegen zijn is ook niet alles
Verlegen zijn is ook niet alles

Verlegen zijn is ook niet alles

Ab Kok

Category: Novels

€ 16,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ben van Wijmel is een veertiger, magazijnmedewerker en nog vrijgezel. Vanuit een klein flatje in Haarlem-Noord fietst hij dagelijks naar zijn werk. Op een zekere dag komt zijn onderbuurvrouw Eva, knap en ook vrijgezel, een kopje suiker lenen. Wanneer ze een paar dagen later weer langskomt ziet ze toevallig Bens elektrische treinbaan staan. Haar vader was vroeger machinist van een echte ‘hondenkop’. Ook zij blijkt een treinliefhebber te zijn. Samen gaan ze naar het Spoorwegmuseum om de trein van haar vader in het echt te zien. Daar overnachten ze samen in een klein hotel en kunnen ze eindelijk stoom afblazen.

From the book

Het openbare leven had Ben nooit prettig gevonden, vandaar hij dan ook het liefste in zijn droomwereld met de trein aan de gang ging. Nooit ruzie of oorlog, overstromingen en bosbranden maar gewoon een wereld die bijna nooit veranderde. Net als op tv wanneer hij naar Railfan keek. Alleen zag de laatste tijd de Horseshoe Curve er wel heel anders uit. Helemaal wit vanwege de vele sneeuw die daar was gevallen. Ben keek z’n ogen uit en zat daar vaak vol verbazing naar te turen. Wanneer er een trein langs kwam was het echt spectaculair. Daar wilde hij naar toe, dat zou fantastisch zijn. Maar ja, toekomstmuziek! Eerst nog zo’n 25 jaar werken en misschien werd het nog wel langer met die regeringen van vandaag de dag. Meer werken voor minder loon! Zo leek het wel te gaan.

About the author

Ab Kok is een zestiger die met plezier dit boek schreef. Al vanaf z'n jeugd was hij gefascineerd in treinen. Eerst op zolder met z'n eigen speelgoed treinbaan. Vele jaren later woont ie met plezier pal naast het spoor waar dagelijks tientalle treinen voorbij rijden. Op z'n moestuin, naast het spoor, ziet hij deze van verre over de bollenvelden aankomen. Z'n lievelingsprogramma op internet is dan ook Virtual Railfan met treinen en stations van over heel de wereld.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verlegen zijn is ook niet alles

Author:

Ab Kok

Category:

Novels

Number of pages:

60

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-08-2022

ISBN:

978-94-645-0808-6 / 9789464508086

Price:

€ 16,50

Language

Dutch