Cover voorkant
Asmerom (alias Khalaf), ode aan het leven - Het verhaal van een Eritrese jongen en zijn leven met kanker
Asmerom (alias Khalaf), ode aan het leven - Het verhaal van een Eritrese jongen en zijn leven met kanker

Asmerom (alias Khalaf), ode aan het leven - Het verhaal van een Eritrese jongen en zijn leven met kanker

Marijke Kooy

Category: Health

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Zal Asmerom het voor elkaar krijgen om naar Nederland te gaan, zodat hij zijn droom om te studeren en dokter te worden, om de mensen in zijn land te helpen en zijn familie financieel te steunen, waar kan maken? De spannende weg naar het doel van een Eritrese jongen, die vol levenslust en dus grootse plannen zit. Er komen veel tegenslagen op zijn weg, maar de manier waarop hij daarmee omgaat, is bewonderenswaardig. De flexibiliteit waarmee hij vele tegenslagen overwint, is fenomenaal. Hij zelf zou zeggen, dat het komt, omdat hij zo'n rotsvast geloof heeft in God en daarmee in Zijn bedoelingen. Ik heb slechts met open mond gekeken hoe hij kon leven!

From the book

‘Wat moeten we doen?’ vroeg Asmerom aan Roman. ‘Jij liegt in ieder geval over je leeftijd. God vergeeft je dat wel.’ Roman kende Asmerom met zijn godsdienstige strijd. Roman had daar zo zijn eigen ideeën over en hij ergerde zich soms aan Asmeroms overtuigingen. Hoe lang had hij al moeten luisteren naar wat Asmerom geloofde? Asmerom was als een dominee die anderen probeerde te overtuigen en te bekeren. Hij kon zich nog een voorval herinneren. Ze waren toen een jaar of elf. Op weg naar school met uiteraard een rammelende maag, zagen ze een fiets zonder banden achteloos in de bosjes achtergelaten. Aan het stuur van de fiets hing een doorschijnende plastic zak. Er zat brood in. Roman zei: ‘Zullen we dat brood opeten?’ Waarop Asmerom een hele onderhandeling ging houden over stelen, zonde en schuld. Roman had op een gegeven moment zijn handen voor zijn oren geslagen en geschreeuwd: ‘Houd je bek!’ Hij was naar de fiets gelopen en had alsnog het brood gepakt. Hij wilde het met Asmerom delen maar die nam niks. Sterker nog. Het was voor Asmerom een welkome aanleiding geweest om met Roman op de vuist te gaan. Asmerom greep elke aanleiding aan om te vechten. Asmerom had Roman een linkse hoek verkocht nog voordat hij zijn eerste hapje had kunnen nemen. Ze waren toen slaand en schoppend rollebollend door het zand gegaan. Totdat Asmerom hijgend stopte en Roman alsnog het brood oppeuzelde. Roman was dagen achter elkaar razend geweest op Asmerom. Roman had niets met dat geloof.

About the author

Levenskunst intrigeert Marijke haar hele leven al. Zij bezat er niets van, want ze is jarenlang depressief geweest en ze zag het leven helemaal niet zitten. Ze is altijd blijven hopen, dat het ooit anders werd en ze is op de goede weg. Het verhaal, dat zij geschreven heeft, heeft haar hierbij zeker een flinke duw in de goede richting gegeven. Ze is dankbaar voor het leven en voor wat het haar voorschotelt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Asmerom (alias Khalaf), ode aan het leven - Het verhaal van een Eritrese jongen en zijn leven met kanker

Author:

Marijke Kooy

Category:

Health

Number of pages:

210

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-09-2022

ISBN:

978-94-646-8069-0 / 9789464680690

Price:

€ 21,99

Language

Dutch