Cover voorkant
Ik leerde Veerle kennen toen ze in bad zat
Ik leerde Veerle kennen toen ze in bad zat

Ik leerde Veerle kennen toen ze in bad zat

Laurens van Voorst

Category: Stories

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

'Ik leerde Veerle kennen toen ze in bad zat', vertelt Helmus, de hoofdpersoon van Het Bad. Helmus doet zijn best als hardwerkende ambtenaar in een zonderlinge wereld. Zoals in een ander verhaal, Adolf, de hoofdpersoon juist zonderling is in een gewone wereld. In deze bundel hebben de hoofdpersonen en de werelden waarin ze leven het meestal niet heel goed met elkaar getroffen. Helmus werkt zich in de nesten door zijn best te doen, Adolf wordt heel even tegen zijn zin een ster, Bea zit letterlijk in een verkeerde film en Wilbrand ontmoet per ongeluk een mens.

From the book

Ze staat in de badkamer en kijkt in de spiegel. Dat doet ze niet zo vaak. Maar dit keer kijkt ze goed. Ze knijpt haar ogen samen om zichzelf beter te kunnen zien. Het grijze, krullende haar zit plakkerig om haar hoofd. Het kleeft tegen haar slapen. Lang geleden had ze vol golvend haar, maar het haar is de afgelopen tientallen jaren niet alleen grijs geworden – ook dun.

Ze laat een vinger over de rimpels gaan. De diepe rimpels in haar voorhoofd. En dan over de kraaienpootjes. ‘Achtenzeventig’, zegt ze tegen haar spiegelbeeld. Ze knijpt haar ogen verder samen. Dat helpt. Als je de ogen maar goed samenperst, dan heb je geen bril nodig. Ze kijkt naar haar kin. Er groeien haartjes aan. Soms trekt ze die eruit en dat doet pijn. Tot tranen toe. Maar dat vindt ze niet erg. Ze vindt de haren ook niet erg trouwens. Integendeel. Als ze lang genoeg zijn, dan trekt ze de haren eruit en dat voelt fijn. Beter pijn, dan niks voelen.
En zo heel veel valt er niet te voelen.

About the author

Laurens van Voorst (1960) is zelfstandig copywriter, communicatieadviseur en moderator. Daarnaast is hij gemeenteraadslid. Laurens woont en werkt in Schijndel. Hij publiceert ook over lokaal bestuur en politieke burgerparticipatie.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik leerde Veerle kennen toen ze in bad zat

Author:

Laurens van Voorst

Category:

Stories

Number of pages:

180

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

29-07-2022

ISBN:

978-94-645-0778-2 / 9789464507782

Price:

€ 21,50

Language

Dutch