Cover voorkant
Viva Vincent van Gogh - Ontmoet het leven en werk van Vincent
Viva Vincent van Gogh - Ontmoet het leven en werk van Vincent

Viva Vincent van Gogh - Ontmoet het leven en werk van Vincent

Ramon Jan Vet


€ 18,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Van Gogh is een blijvende inspiratiebron voor veel mensen en kunstenaars. Waarom? Hoe komt dat? Maar wat weten we over Van Gogh en zijn persoonlijkheid, angsten, twijfels, driften, woede, dromen, passie, liefde en nog veel meer. Wie is Vincent van Gogh? Een merk? Een geniale gek? In het boek Viva Vincent van Gogh ontmoet u het leven en werk van Vincent. Hoe is het als Vincent zijn licht laat schijnen op het complexe leven vandaag de dag? Wat is zijn urgentie om kunst te maken, compromisloos, puur uit het hart? Feit, fictie, fantasie? Ontdek en lees het zelf in Viva Vincent van Gogh van Ramon Jan Vet. Veel leesplezier.

From the book

Ja, hallo, Vincent van Gogh hier. Ik weet het niet, maar er moet mij toch iets van het hart. Wat is dat toch tegenwoordig met die merchandising? Ja, ik begrijp ook wel dat een museum geld moet verdienen, daar gaat het nu niet om. Ik zie tegenwoordig overal mijn schilderijen afgebeeld op sjaals, koekblikken, tasjes, horloges, chipszakjes, petjes, olijfblikken, behang, tegels, reproducties, shirtjes en nog op veel meer dingen. Maar er is een product wat eruit springt en dat is Super Vincent van Gogh. Je herkent hem aan zijn aardappelhoofd, klikoren, witte overhemd en zijn blauwe jasje. En op zijn revers zit een bloem, maar als je goed kijkt, is dat geen bloem maar een magische paddenstoel. Daar komen allemaal zaken uit die je kunt gebruiken in je verbeelding. En in zijn hand heeft hij een toverkwast waarmee je alles kunt schilderen of toveren. Palet, kwast, model, landschap, glas absint of wijn, stuk kaas, brood, olieverf, kraaien, korenveld, zonnebloemen, regen, sneeuw, de zon en nog veel meer wat ik maar wil. En dan nog iets wat deze Super Vincent van Gogh kan: als hij boos is, kun je zijn oren eraf klikken. Zo, ik ben boos, hup, ik klik het oor eraf. Ben ik niet meer boos, hup, ik klik het oor erop. Dat is lekker en dat lucht op. Ik ga nu een...

About the author

Ramon Jan Vet (1958, Wormerveer).
Zijn inspiratie ligt in kunst, muziek, stripfiguren en cartoons. Het gaat om de uitvergrote emoties van de personages die in de beeldverhalen voorkomen. Ramon Jan Vet laat in zijn werk zien dat geluk in kleine dingen zit en dat geluk breekbaar is. Wat is de mens en het leven? We zitten allemaal in hetzelfde verhaal. Je wordt geboren, je leeft, je gaat dood. Hoe ga je ermee om? Leef!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Viva Vincent van Gogh - Ontmoet het leven en werk van Vincent

Author:

Ramon Jan Vet

Category:

Art, culture & music

Number of pages:

92

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

23-09-2022

ISBN:

978-94-646-8091-1 / 9789464680911

Price:

€ 18,50

Language

Dutch