De admiraal van Den Helder - In het Den Helder van de jaren '90 houdt één man de stad in z'n greep

Paula en Hans Hesselink

Category: Novels

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

We schrijven de jaren ’90. In Den Helder gaat het leven zijn gang voor een aantal jonge mensen. Ze hebben drukke banen en zoeken in het weekend ontspanning in het uitgaansleven van de marinestad. In het drukbezochte en alom bekende Odeklonje ontsnapt de jeugd aan de dagelijkse sleur. Op een dag komt er een man naar Den Helder. Hij heeft een opdracht en zal het leven van deze mensen gaan beïnvloeden. Wie is deze man? En is hij te stoppen? Hans en Paula Hesselink zijn broer en zus en vormen een schrijversduo. Van dit Helderse tweetal verschenen eerder ‘Bart en de Wakers van de Fantasie’ (2009) en ‘Breng mijn as naar Anfo’ (2012).

From the book

Het was nog rustig op die vrijdagavond in bar Odeklonje. De meeste bezoekers zouden pas over een uur, als het tegen twaalven liep, binnendruppelen. Het was een heftige dag geweest. Zijn vriendin was bij hem weg en in de ochtend dat gesprek met zijn leidinggevende bij de gemeente dat zijn positie door de aangekondigde reorganisatie op de tocht stond. Verdomme, net nu hij met veel pijn en moeite als jongeling een jaarcontract had gekregen! De banen lagen niet voor het oprapen en in een stad als Den Helder dat begin jaren negentig nog steeds onder de grauwe sluier van krimp en depressie lag, was er maar weinig waar je spontaan vrolijk van kon worden. Op vrijdag en zaterdag bracht ‘de Ode’, zoals de bar/dancing in de Helderse volksmond werd genoemd, een welkome ontsnapping aan de realiteit van alledag. Het gevoel en de zin om hier een leuke avond te hebben moesten nog komen. Misschien dat wat drankjes zouden helpen. De barman zette de Bacardi Lemon Cola niet veel later netjes voor hem neer. De helft van het zoete goedje was met twee grote slokken naar binnen. Door de klapdeuren kwam een groepje meiden binnen. Leuke meiden, maar net even te jong zo te zien. Verder zaten alleen de stamgasten aan de bar. Sommigen waren veel eerder met drinken begonnen dan hij en werden al luidruchtig. Het groepje meiden kreeg direct ongegeneerd de aandacht van ze. Het volume van de muziek werd opgeschroefd, de barman trok een doos met kleine Feigling flesjes open en deelde die uit. Natuurlijk zou de kleine investering in deze groep meiden zich later op de avond dubbel en dwars terugbetalen. De eenzame mannen en jongens aan de bar zouden rondjes blijven geven in de hoop er een ‘one night stand’ aan over te houden. Hij realiseerde zich opeens dat hij waarschijnlijk net zo eenzaam was als de ‘losers’ verderop aan de bar. Hij verwerkte het met zijn tweede Baco en het eerste flesje Feigling, dat spoedig werd gevolgd door het tweede, dat de groep en de ‘losers’ van Joey kreeg vanaf de andere kant van de langwerpige bar. De zorgen en het chagrijn verdwenen naar de achtergrond en hij voelde zich losser. Het nummer ‘The Key, the Secret’ van Urban Cookie Collective zorgde voor het eerste meezingen. De meiden begonnen onder invloed van de drank en de opzwepende muziek te dansen en de ‘losers’ deden ook een poging. De avond in Odeklonje was begonnen....

About the authors

Paula en Hans Hesselink zijn broer en zus. Ze zijn geboren en getogen in Den Helder en schrijven sinds 2008 samen boeken. Paula werkt in de gezondheidszorg en Hans is werkzaam in de sport & recreatie. Het schrijven doen ze naast hun reguliere werk. De romans kenmerken zich door een vlotte en directe schrijfstijl. Pak je hun boeken op, dan wil je ze in één keer uitlezen! Eerder verschenen via Boekscout: 'Bart en de wakers van de fantasie' (2009) en 'Breng mijn as naar Anfo' (2012)

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De admiraal van Den Helder - In het Den Helder van de jaren '90 houdt één man de stad in z'n greep

Authors:

Paula en Hans Hesselink

Category:

Novels

Number of pages:

234

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

05-08-2022

ISBN:

978-94-645-0796-6 / 9789464507966

Price:

€ 22,50

Language

Dutch