Cover voorkant
Kom ik ooit terug?
Kom ik ooit terug?

Kom ik ooit terug?

Nadia

Category: Biographies

€ 14,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nadia, een zevenjarige meisje, is met haar broers en zussen door haar ouders naar Nederland gehaald. Het prettige leventje werd op de rails gezet en was in volle bloei. Drie jaar en zeven maanden later, tijdens de kerstvakantie, beslisten ineens de ouders om met het grote gezin, voor een paar weken, naar Marokko te gaan. Zowel Nadia als haar zussen hadden een naar voorgevoel; zij waren bang nooit meer terug te komen in Nederland. Zou dat gevoel waar zijn?

From the book

26 december 1979. Het was kerstvakantie, een paar dagen voordat de scholen weer zouden gaan beginnen. Heel Wijchen was bedekt met een spierwit kleed van sneeuw. Hier en daar glinsterde de kerstversiering. Op een warme zolderkamer lagen vijf meiden zacht te slapen en zij waren diep in hun mooiste dromen verzonken. Hun gecondenseerde adem vroor aan een klein raampje en hun bolle wangentjes gloeiden van de hitte. Het bevroren meertje dat overdag stikte van de schaatsers was eindelijk vrij, helemaal alleen voor mij. Ik had een zuiver witte bontjas aan. Het sneeuwde licht, ik zweette in mijn nieuwe jas. Gehaast bond ik mijn houten schaatsen onder mijn schoenen. Het enige aanwezige licht kwam van de maan. Behoedzaam bewoog ik voort. Voor het eerst hoefde ik niet om me heen te kijken of ik uitgelachen werd. "Ik kan het, ik kan het", riep ik na menigmaal uitglijden en opstaan. Ik was nog steeds alleen. Ik danste van vreugde als een nachtvlinder in de maneschijn. Opeens kreeg ik rillingen, ik had het koud, ijskoud. Ik kromp ineen. "Nadia!", hoorde ik. Ik keek om me heen, ik wist niet waar de stem vandaan kwam. "Word 'ns wakker, meisjes! Het is al vijf uur, wij vertrekken zo", hoorde ik toen luid. Ik deed mijn ogen open, mijn moeder stond voor mijn neus. Ik lag op mijn bed, blootgesteld aan de kou. Mijn moeder trok de dekbedden van ons af zodat we wakker werden.

About the author

"Ik ben in Marokko geboren. Ik groeide op als zevende kind in een gezin van dertien kinderen. In 1988 werd ik toegelaten tot de kunstschool te Fez in Marokko, maar ik koos voor de universiteit. Ik studeerde af in 1995 (Geologie). In Rotterdam, mijn residentie, behaalde ik mijn diploma voor Toerisme in 2006. Op vrij jonge leeftijd hield ik me bezig met schrijven. Met mijn eerste boek Kom ik ooit terug? realiseer ik mijn droom: schrijfster worden en gedenkwaardig zijn."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kom ik ooit terug?

Author:

Nadia

Category:

Biographies

Number of pages:

70

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

02-04-2010

ISBN:

978-94-608-9475-6 / 9789460894756

Price:

€ 14,45

Language

Dutch