Cover voorkant
Het Noordoosten - Hoe er toch nog een lichtpuntje  kan ontstaan aan het einde van de oorlog
Het Noordoosten - Hoe er toch nog een lichtpuntje  kan ontstaan aan het einde van de oorlog

Het Noordoosten - Hoe er toch nog een lichtpuntje kan ontstaan aan het einde van de oorlog

Selina Steinfelder

Category: Thrillers
  • (3)

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De achttienjarige Robin woont samen met haar vader in het noorden van Oekraïne. Sinds het ontmoeten van haar nieuwe klasgenoot Margot, waar ze stiekem een oogje op heeft, is Robin helemaal in de wolken. De gevoelens die ze voelt zorgen voor verwarring maar later ook voor blijdschap. Dan gebeurt er iets waar iedereen bang voor is. Robin ontvangt een spannende brief, waardoor haar hele leven in een paar dagen compleet verandert.

From the book

'Wie is daar?' riep een man het trappengat op. Mijn huismaatje maakte een signaal met haar vinger dat ik zo stil mogelijk moest zijn. Ik knikte. Een luide kraak kwam uit één van de traptreden. De borstkas van Alenka ging steeds meer op en neer. Haar neusgaten verbreedden zich elke keer als ze opnieuw in en uitademde. Moedeloos keek ik haar aan. Wat moet ik doen met een pistooltje? Zij heeft een half machinegeweer in haar handen. Gefocust staarde ze naar het trappengat. Weer kraakte een trede. Het zweet brak me uit. Van warme naar koude rillingen gleden over mijn armen. Ze fronste haar wenkbrauwen. Met haar vingers telde ze af. Eerst drie, daarna twee. De man riep nog een kreet. 'Hallo?!' De vertrouwde trilling in zijn stem werd duidelijker. De zware stembanden. Ik kreeg zijn gezicht voor me te zien. Het zwarte sikje. Zijn schreeuwende lichaam dat ons wou beschermen. Het vuur. Het brandende kamp. Arthur. Het was Arthur!
'Robin? Ben je daar?' vroeg hij. De pupillen van Alenka werden groter en kleiner. Zonder te kijken hield ze haar geladen geweer voor de trap.
'Niet schie...!' Een laatste kreet werd gedempt door de vliegende kogels.
'Nee!' riep ik zo hard als ik kon. Een doffe knal was het eerste wat ik hoorde toen het geschiet voorbij was.
'Jij moordenaar!' De adrenaline schoot door mijn vingers en terug naar de blaren op mijn tenen. Woedend. Ik was woedend. Ik kon mezelf niet meer beheersen. Met tranen in mijn ogen vloog ik op Alenka af. Mijn trillende vingers grepen zich om haar keel. Ik had het gevoel alsof mijn ogen van bruin naar rood veranderden. Met mijn vingers om haar keel gooide ik haar naar de grond. Met mijn hele lichaam dat op haar zat probeerde ik haar onder controle te houden.

About the author

De zestienjarige Selina woont samen met haar moeder en twee vogels in Houten. Ieder weekend bezorgt zij vrolijk op de scooter pizza’s rond in haar stadje, dit om leuke dingen te doen en om haar eigen schakelbrommer te onderhouden. Naast haar baantje als bezorger, hoopt zij dit jaar, haar havodiploma te halen. Nog voordat de oorlog in Oekraïne uitbrak, zat zij al op haar kamer aan dit boek te werken. Het boek is fictief maar met een non-fictief randje vol met spannende thrillermomenten. Selina is al zolang ze weet gefascineerd door oorlogen en gevechtsvoertuigen. In dit boek verwerkt ze dan ook veel van deze interesses.

Reviews

2022-11-01 18:29:18 | By: Willy | Rating:
Erg spannend boek, ik bleef gewoon doorlezen waardoor ik hem in 2 dagen uit had. Dit is echt een aanrader! Leest lekker makkelijk weg!

2022-10-04 12:44:30 | By: Theo van Bokhoven | Rating:
Fantastisch boek - In een adem uitgelezen - wat een spanning - heel knap geschreven door zo'n jong talent!

2022-09-09 10:58:59 | By: Abi | Rating:
Echt super leuke boek, goede verhaal en leuke characters. Ik kon em niet neer leggen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Noordoosten - Hoe er toch nog een lichtpuntje kan ontstaan aan het einde van de oorlog

Author:

Selina Steinfelder

Category:

Thrillers

Number of pages:

238

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

09-09-2022

ISBN:

978-94-646-8052-2 / 9789464680522

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)