Cover voorkant
"Nog wat meegemaakt?" - Lotgevallen van een politieman bij de Amsterdamse politie 1976-2015
"Nog wat meegemaakt?" - Lotgevallen van een politieman bij de Amsterdamse politie 1976-2015

"Nog wat meegemaakt?" - Lotgevallen van een politieman bij de Amsterdamse politie 1976-2015

Willem Stiphout

Category: Biographies

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

"Nog wat meegemaakt?" bevat een aantal verhalen van de dagelijkse belevenissen van een politieman bij de Amsterdamse politie. In het eerste deel worden zijn belevenissen als beginnend agent tussen 1976 en 1982 bij onder andere de uniformdienst van de Warmoesstraat beschreven. In het tweede deel staan verhalen over zijn latere jaren als rechercheur bij diverse recherchediensten van 1982 tot en met 2015.

From the book

De voordeur werd geopend door een ongeveer 40-jarig, een coltrui dragend, kalend schriel mannetje. Hij deed mij later erg denken aan het personage van Luciën van Damme, vertolkt door de acteur Serge-Henri Valcke in de toenmalige in de begin negentiger jaren populaire televisieserie ‘In de Vlaamsche Pot’. Serge dus, keek ons timide en verwachtingsvol aan, toen wij ons hadden gelegitimeerd als rechercheurs. Ik wist niet precies wat te zeggen en kon niets anders uitbrengen dan: “Zo, daar zijn wij dan.” De man antwoordde beschroomd “jaja”, waarna hij beschroomd naar de grond keek. Nou wist ik nog niks, dus zei ik maar dat het er toch een keertje van moest komen. De man zei daarop dat dit waar was. In opperste nood probeerde ik: “Nou, laat maar zien dan, waar staat het?” Tegen mijn verwachting in en tot mijn stomme verbazing opende de man de voordeur verder en liet ons zijn woning binnen. In de lange hal, die achter de voordeur lag, waren aan de rechterzijkant allemaal lage kastjes geplaatst waar zich bovenop een groot aantal kunststof koppen met allerlei damespruiken bevonden. Onder de kastjes stonden vele vrouwenschoenen met hoge hakken. Hij ging ons voor naar de huiskamer aan het einde van de hal. Daar stond divers ‘bruingoed’; televisies, radio’s, versterkers, platenspelers en speakers, opgestapeld langs een van de muren. Ik vroeg de man ons dan maar aan te wijzen waar het om ging. Hij wees diverse apparaten aan, “die en die en die...” Via de portofoon controleerden wij of de spullen inderdaad als gestolen waren gesignaleerd, wat bij diverse apparaten inderdaad het geval bleek te zijn!

About the author

Willem Stiphout begon in 1976 zijn opleiding tot agent aan de Politie Opleiding School Noord-Holland. Na een stageperiode aan het politieposthuis Van Beuningenplein volgde in 1978 plaatsing bij de uniformdienst van bureau Warmoesstraat. Als ME'er maakte hij rond 1980 de krakers- en kroningsrellen mee. In 1981 begon hij bij de afdeling kleine criminaliteit van de recherchedienst aan de Warmoesstraat. Na de rechercheschool en meerdere stages volgde in 1982 de definitieve plaatsing bij de districtsrecherche in de toen beruchte Bijlmermeer. Daar begon hij bij het bureau Bijlmer dat na enige jaren overging in bureau Flierbosdreef. Na een reorganisatie van de recherchedienst werd hij overgeplaatst naar bureau Linnaeusstraat, waar hij zou werken tot zijn pensioen in 2015.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

"Nog wat meegemaakt?" - Lotgevallen van een politieman bij de Amsterdamse politie 1976-2015

Author:

Willem Stiphout

Category:

Biographies

Number of pages:

246

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-09-2022

ISBN:

978-94-646-8102-4 / 9789464681024

Price:

€ 22,50

Language

Dutch