Cover voorkant
Op het eerste gezicht
Op het eerste gezicht

Op het eerste gezicht

Alexia van Bladel

Category: Novels
  • (6)

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is zomervakantie in het dorpje Kerkingen. Lotte brengt de hele maand juli door als monitor van de speelpleinwerking, die gevestigd is op een voormalig kasteeldomein. Tijdens de voorbereiding van een bosspel vindt ze een medaillon met een raadselachtige inscriptie. Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en algauw neemt de zoektocht naar de herkomst van het sieraad haar helemaal in beslag. Een zoektocht die haar naar het verleden leidt en naar de vroegere bewoners van het kasteeltje. Lotte heeft echter ook in het heden de nodige katjes te geselen, als ze op de valreep een nieuwe, onervaren en onwillige medemonitor krijgt. Eentje die er bovendien zijn eigen geheimen op na blijkt te houden.

From the book

Lotte kent het niet al te grote bos ondertussen op haar duimpje en ze werkt systematisch de plekken af waar de opdrachten voor het grote bosspel op maandag moeten doorgaan. Als ze de laatste spulletjes bij een grote beuk weglegt, merkt ze dat Billie achter is gebleven. Vermoedelijk weer eens een konijn geroken, denkt ze gelaten. En ja hoor, ze vindt hem achter de oude ijskelder, waar hij als bezeten een gat graaft. Aarde vliegt in het rond en zijn staart steekt parmantig in de lucht. Lotte plukt hem bij zijn halsband uit het gat en leest hem ondertussen voor de zoveelste keer flink de les over zijn eeuwige gegraaf. ‘Het zal jou worst wezen dat hier iemand zijn been in breekt!’ moppert ze, terwijl ze met haar voet het hoopje zand terug in het gat schuift. Een eindje verderop zit Billie schuldbewust toe te kijken. ‘Billie, echt, je hoeft mij niet zo zielig te zitten aanst... Hé, wat is dat?’ Ze had er zomaar overheen kunnen kijken. Maar heel toevallig schijnt er net een straaltje zonlicht door de bladeren heen, waardoor Lotte plotseling iets ziet oplichten tussen het zand. Ze zakt door haar knieën om het beter te kunnen bekijken. Het is afgerond en goudkleurig. Even schiet door haar heen dat ze misschien wel een schat gevonden heeft, een heleboel gouden munten uit een ver verleden... ‘Tot mijn hond die per ongeluk opgraaft. Ja hoor, heel geloofwaardig, Lotte!’ Ze roept haar fantasie hardop een halt toe en vist het voorwerp uit het zand. Het blijkt een gouden medaillon te zijn, met de ketting er nog aan. Helemaal intact, maar natuurlijk onder het zand. Toch is nog goed te zien hoe de voorkant rijk bewerkt is met bloemen en ranken. Op de achterkant staat iets gegraveerd, maar dat kan Lotte niet lezen. Ze veegt het medaillon even stevig over haar mouw en draait het om om opnieuw te proberen de inscriptie te ontcijferen. Maar op dat moment verkiest Billie het om er als een pijl uit een boog en wild blaffend vandoor te gaan. Lotte propt het medaillon in haar broekzak en spurt achter haar hond aan.

About the author

Alexia van Bladel (1983) studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen en woont in Kapellen in België. Een levenslange affiniteit met boeken en taal leidde als vanzelf naar het schrijverschap. Op het eerste gezicht is haar debuutroman.

Reviews

2022-11-26 13:45:41 | By: Suzanne | Rating:
Wat een mooi leuk geschreven boek!

2022-11-04 13:02:28 | By: Annelore | Rating:
Zo’n leuk boek! Herkenbaar, vlot geschreven en vooral… je wil het niet wegleggen!

Als dit een debuut is, wat volgt er dan nog?

2022-11-02 12:20:16 | By: Hanne | Rating:
Superleuk boek! Heerlijk qua taal en heerlijk qua verhaal! Een absolute aanrader!

2022-10-30 11:37:04 | By: Marie | Rating:
Het leest als een trein, is heel entertainend, de dialogen zijn heel ad rem, zeer herkenbaar ook, de emoties zijn echt, de plot is onverwacht en captiverend. Een aanrader!

2022-10-28 11:37:03 | By: Kaat | Rating:
Heel mooi geschreven boek, met oog voor detail en met gevoel voor onze taal.

Het verhaal neemt je mee en vraagt om in 1 ruk uitgelezen te worden.

Een absolute aanrader! En hopelijk volgt er meer van deze auteur.

2022-10-15 11:34:33 | By: Steven | Rating:
Prima geschreven debuut met vlot en wervelend taalgebruik, waarbij ik het voorrecht had om één van de proeflezers te zijn.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op het eerste gezicht

Author:

Alexia van Bladel

Category:

Novels

Number of pages:

294

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

14-10-2022

ISBN:

978-94-646-8154-3 / 9789464681543

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)