Cover voorkant
Aan de overkant van de school - Herinneringen en kennis vertellen geen goed verhaal
Aan de overkant van de school - Herinneringen en kennis vertellen geen goed verhaal

Aan de overkant van de school - Herinneringen en kennis vertellen geen goed verhaal

Frans Wulffele

Category: Novels

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Martin is een introverte onzekere jongen van zeventien. Door een bevlogen maar ook omstreden docent raakt hij geïnteresseerd in literatuur en filosofie. Op een willekeurige dag ontmoet hij in een winkeltje aan de overkant van zijn school de mysterieuze Hanna. Hij wordt smoorverliefd op haar. Nadat zij bij hem weggerend is na een incident, verdwijnt ze uit zijn leven. Volledig in verwarring beseft Martin dat hij niets van haar weet. Als hij jaren later student in een andere stad is, ontmoet hij haar voor de tweede keer toevallig. Niets lijkt hun liefde nu nog in de weg te staan. Hanna neemt echter een tragische beslissing en Martin probeert wanhopig te begrijpen waarom. Zal hij haar en haar motieven ooit doorgronden?

From the book

Martin had daar veel over nagedacht bij Dekkerhei. Als hij vanuit de stad aan kwam fietsen, leek Dekkerhei wel een maquette. Als een achtergronddecor dat je kon opvouwen en meenemen. Het was een door mensenhanden gecreëerd plaatje, tegelijkertijd steriel en zonder enige betekenis. Maar als je daar in het gras lag, leek alles met elkaar verbonden, leek de hele wereld daar samen te vallen. En Hanna maakte de wereld compleet. Op het moment dat je naar een plaatje kijkt, zoals Dekkerhei van afstand, dan doet het niets met je, het brengt de gemoederen niet in beweging, maar als je er middenin staat, dan heeft de omgeving onmiskenbaar een uitwerking op je, en je past je gedrag aan, het beïnvloedt de keuzes die je maakt. Sterker nog, jouw gedrag gaat bepalen wat de omgeving betekent, je geeft invulling aan de omgeving. Zij staat nooit op zichzelf, in de wisselwerking met je geest krijgt zij betekenis. Zij waren daar met zijn tweeën volledig een met de ‘natuur’, hoe groot de invloed van de mensenhand daar dan ook was. Er was geen technologie, geen toezicht. In die omgeving leek Hanna gelukkig, haar ervaringen vielen samen met deze omgeving, ze zocht niet naar een diepere grond, de omgeving was de diepere grond. Hanna maakte iets nieuws mogelijk, door haar ontstond, zelfs in deze nietszeggende omgeving, een nieuwe horizon. De omgeving maakte haar en hem anders, waardoor zij weer op hun beurt anders naar de omgeving keken en haar gebruikten om tot andere daden te komen. Emotie en ervaring waren daar ontdaan van interpretatie en vermomming. Thuis was Hanna heel anders, bozig en prikkelbaar. Gespannen als een veer.

About the author

Frans Wulffele (52) is docent Duits in het voortgezet onderwijs en woont en werkt in Rotterdam. Naast literatuur leest hij graag filosofie. Daarover presenteert hij bij een lokale omroep geregeld een radioprogramma: Gedachtenspel. Muziek is een andere hartstocht en bij dezelfde omroep presenteert hij een programma waarin new wave, postpunk en metal centraal staan. Drie stromingen die in de jaren '80 opkwamen, toen hij zijn 'muzikale opvoeding' ontving. Aan de overkant van de school is zijn debuutroman.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Aan de overkant van de school - Herinneringen en kennis vertellen geen goed verhaal

Author:

Frans Wulffele

Category:

Novels

Number of pages:

208

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-09-2022

ISBN:

978-94-646-8097-3 / 9789464680973

Price:

€ 21,99

Language

Dutch