Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Empathisch directief benaderen… En meer
Voor mensen met de ziekte van Korsakov & verwante beelden

Auteur

Ronald Geelen

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek beschrijft helder en met praktijkvoorbeelden de empathisch directieve benadering. Deze benadering wordt verbonden aan de begeleiding van mensen met de ziekte van Korsakov, maar blijkt voor uiteenlopende doelgroepen bruikbaar. De auteur heeft lange ervaring met diverse doelgroepen, en laat zien hoe deze benadering er uit kan zien. Met naast de individuele begeleiding ook uitwerkingen naar dagbesteding, het begeleiden van de groep, en het organisatorische inbedden ervan. Zo komen de meest uiteenlopende facetten van deze benadering aan bod, zodat dit boek een standaard genoemd mag worden om met deze methodiek aan de slag te gaan.

Over de auteur

Ronald Geelen werkt als psycholoog bij diverse zorgorganisaties, het CCE en is als docent verbonden aan het RINO te Utrecht. Hij schrijft in uiteenlopende vaktijdschriften over dementie, gedrags- en stemmingsproblemen. Hij is daarbij vooral gericht op informatie waarmee je in de praktijk verder kan. Van zijn hand verschenen onder meer de boeken Dementie; verhalen en goede raad, Praktijkboek Dementiezorg, agressief gedrag bij dementie en Probleemgedrag bij dementie.

Productinformatie

ISBN
9789464682519 / 978-94-646-8251-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
176
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Meneer Leo brengt het merendeel van de dag gestrekt door. Hij ligt op de bank in de gang. Menig bezoeker spreekt er schande van. Anderen zien het als bewijs van tolerantie voor het anders zijn van de bewoners. Ook teamleden verschillen van opvatting: de één vindt dat de passiviteit geaccepteerd moet worden. De ander duidelijk niet: 'De beste man heeft nek en rugklachten. Dat komt vast door zijn vele liggen. Hij moet in beweging komen!' De zoon zegt dat vader zolang hij zich kan herinneren thuis in de bank lag. Pa had er de pest aan om huishoudelijke taken te ondernemen. In no time lag hij alweer gestrekt als hij gedwongen was om iets te doen, zoals naar de wc gaan of pils uit de koelkast pakken. Zijn lichamelijke pijntjes zijn er ook al een kwart eeuw. Vraag wordt dan of je hem wel uit die bank wil halen en wat daarvan de prijs is. Hilarisch is het voorval waarin een teamlid -op eigen houtje en tegen de afspraken in- zijn bank weghaalde… Met als resultaat dat hij voortaan languit op de bank bij de receptie lag. In het meest drukke verkeersknooppunt van de instelling.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek