De nakomelingen van Benjamin Nathan Pais

Fons van Schoten

Category:

€ 24,95
Paid shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)
Order at the author

Summary

Benjamin Nathan Pais is geboren in 1746 in Amsterdam. Hij is van portugees-joodse afkomst. In dit boek, een parenteel, staan zijn kinderen en zijn verdere nakomelingen, zowel in de mannelijke als in de vrouwelijke lijn. Er zijn ongeveer 3300 afstammelingen gevonden waarvan er bijna 2300 zijn opgenomen. De overigen staan er – om redenen van privacy – niet in. Dit boek bevat uitsluitend gegevens over geboorte, beroep, huwelijk en overlijden. Geen familiegeschiedenissen. Het maakt niettemin op schokkende wijze zichtbaar wat de jodenvervolging tijdens de tweede wereldoorlog in één familie heeft aangericht.

From the book

In de loop van tientallen jaren heb ik veel genealogisch onderzoek gedaan. Meestal betrof dat eigen familie en voorouders. Het resultaat legde ik vast in boeken die soms ook uitgegeven zijn. Ooit heb ik mij voorgenomen voor één joodse familie de dimensies van de sjoa met de optiek van een genealoog zichtbaar te maken. Pas na jaren had ik daar tijd voor en heb ik, tamelijk willekeurig, gekozen voor het maken van de parenteel van Benjamin Nathan Pais. Ik vond ruim 3300 nakomelingen en daaraan verbonden nog eens ruim 4000 aangetrouwden en schoonouders. Ongeveer 2300 nakomelingen staan in dit boek. De overige ruim duizend niet en wel om redenen van privacy. Voor hen is dit boek bedoeld. Het is vooral een naslagwerk. Zij kunnen hun (voor)ouders erin terugvinden, tot aan Benjamin Nathan Pais. Wie eerst zekerheid wil of hij of zij tot de nakomelingen van Benjamin Pais behoort kan mij via de bestelknop een e-mail sturen.

About the author

Fons van Schoten (1951) was projectleider en adviseur in het publieke domein. Hij begeleidde besturen en instellingen bij (re)organisaties en verzelfstandigingen en adviseerde over de ontwikkeling van strategisch beleid en over de bestuurlijke inrichting. Hij is socioloog met een voorliefde voor genealogie, sterrenkunde en natuur. Hij schreef en publiceerde diverse genealogieën.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De nakomelingen van Benjamin Nathan Pais

Author:

Fons van Schoten

Category:

Number of pages:

358

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-08-2022

ISBN:

978-94-643-1978-1 / 9789464319781

Price:

€ 24,95

Language

Dutch