Cover voorkant
Gelijkbenige driehoeken van de liefde - Novellen
Gelijkbenige driehoeken van de liefde - Novellen

Gelijkbenige driehoeken van de liefde - Novellen

PS - Peter Lenaerts en Suzan Langenberg

Category: Novels

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze drie novellen zijn van opbouw en inhoud ongewoon. De liefde hoeft geen alledaagse ervaring meer te zijn. In deze bundel proberen de protagonisten hun wereld en vooral de liefde te verbeteren door fantasierijke ingrepen. In alle verhalen is de liefde onmiskenbaar aanwezig, en zou zo kunnen gelaten worden. Maar het verloopt anders. Men wil de belevingen van intimiteit nog verruimen, met alle gevolgen van dien. Deze bundel eindigt met Zeerecht, een absurdistisch einde waarin alles op zijn kop wordt gezet. Een optimistische bundel over de weide horizonten van de liefde.

From the book

Nog voor hij helemaal blind werd, had hij zich voorgenomen met zijn tanend zicht nog alles in te prenten. Maar waar zouden zijn hersenen nog foto's van moeten nemen? Wat was belangrijk, als hij niet meer zou zien, om op te nemen in zijn geheugen? Hij wist het niet. Welke gebeurtenissen zouden visueel heel scherp moeten worden opgeslagen, En waarover ging dat dan? Hij keek, nu hij nog kon kijken, naar zijn vrouw Sarah. Ze stond met een zwarte short asperges te schillen in de keuken. Op de zwarte short stond 'Visit Oostende'. En dat had ze gedaan. En meer dan dat: ze was op de zeedijk gebleven. Hij keek vertederd naar hoe ze de asperges met een gelijkmatigheid en snelheid kon schillen. Haar snelheid, in alles, was hier aan zee vertraagd. Ze was rustiger geworden. "Neem me niet kwalijk, liefste, dat ik zo lang naar u kijk. Ik heb alleen geen tijd meer om kort naar u te kijken."

About the authors

Peter is klinisch psycholoog, relatie en gezinstherapeut en schreef reeds verschillende romans en poëziebundels. 'Bijna Zelfs' en 'Meer nooit' zijn recente poëziebundels bij Uitgeverij Boekscout (2021-2022). Hij won de prijs voor het beste kortverhaal Fedos 'Een welwillend paar' in 2020. Hij gaf ook uit in zijn vakgebied 'Psychotherapie onder het vergrootglas', bij Uitgeverij Gompel & Svacina (2020). Suzan is historica, dr. in de filosofie, seksuoloog. Ze is de de motor achter de Cahiers Campus Gelbergen, uitgeverij Garant en nadien Gompel & Svacina met publicaties omtrent organisaties, integriteit, leiderschap en psychodiagnostiek. Ze publiceert ook gedichten en heeft onder PS samen met Peter Lenaerts twaalf novellen op haar naam staan.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gelijkbenige driehoeken van de liefde - Novellen

Authors:

PS - Peter Lenaerts en Suzan Langenberg

Category:

Novels

Number of pages:

168

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-11-2022

ISBN:

978-94-646-8206-9 / 9789464682069

Price:

€ 20,99

Language

Dutch