Cover voorkant
De avonturen van Teun - Het zwerversleven
De avonturen van Teun - Het zwerversleven

De avonturen van Teun - Het zwerversleven

Cor van Eijndhoven

Category: Youth books
  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ga je mee terug in de tijd waarin er nog geen auto's, elektra of treinen waren? In die tijd liep er een zwerver rond, die een verwaarloosd kind vond en waarmee hij op avontuur gaat, samen met zijn hond Boef, die hem op had gezocht als zijn baasje. En die avonturen zijn spannend en leuk. Maar is hij wel een zwerver? Leuk als je dat ook zelf kunt ontdekken, samen met zijn pleegdochter Sophie. Volg zijn avonturen en geniet van het lief en leed uit die tijd.

From the book

Terwijl Teun zo bij zijn konijntje zat, dacht hij verder door. Hoe kon het dat deze hond hier terecht was gekomen? Hij zag er niet vermagerd uit, maar was ook niet vet. Hij leefde schijnbaar van de natuur. En het gemak waarmee hij dit konijntje had gevangen kon Teun concluderen dat Boef zichzelf goed in leven kon houden. Nou ja, hij zou wel zien wat er verder ging gebeuren. Voorlopig bleef Boef schijnbaar bij hem. Na een klein uurtje was het konijntje zover gebakken dat hij eetbaar was. Heel voorzichtig haalde hij hem van zijn ijzeren pen en sneed het konijntje in twee delen. Een deel reikte hij Boef aan. Die pakte het voorzichtig aan met zijn voortanden en ging boven het dalletje in de heide liggen. Daar vrat hij het in korte tijd op. Hij bleef daar liggen waken tot ook Teun het meeste van het konijntje had opgegeten. Het was lekker. Goed, wat flauw, maar dat maakte niet zo veel uit. Het deel wat hij nu niet op kon, verpakte hij in een zakdoek en borg dat op in zijn knapzak. Daarna verwijderde hij alle sporen van het vuurtje en ging voldaan in de heide liggen. De zon was al flink gezakt en hij besloot om dan maar hier te blijven slapen. Water had hij nog voldoende voor hem, maar ook wat voor Boef. Toen hij lag te genieten in de heide, kijkend naar het dempende licht, kwam Boef tegen hem aanliggen alsof hij hem wilde beschermen. En terwijl hij luisterde naar het geluid van kikkers vlakbij in een vennetje, besefte hij wat een gelukkig mens hij was. De rust, de vrede en vanaf vandaag, de vriendschap van een hond. En zo vielen ze alle twee blijkbaar in slaap.

About the author

Weet jij hoe het er vroeger echt aan toe ging? Eigenlijk weten we dat niet precies. Maar in een zwerversverhaal kunnen we veel mogelijk maken. En met de gegevens die wel hebben, kunnen we een beetje in de buurt komen van vroeger. Hoe doe je dat? In een zwerversverhaal. Zelf een zwerver in hart en nieren, kon Cor van Eijndhoven het niet laten om de mogelijke avonturen van een ander op papier te zetten. Tijdens zijn pensionering, na een avontuurlijk leven bij de marine en mariniers, kreeg hij de gelegenheid om zijn droom waar te maken en jullie mee te nemen in zijn fantasie. Geniet met hem van de wonderlijke wereld van het zwerversleven.

Reviews

2022-12-15 16:21:30 | By: Angela beekmans | Rating:
Een mooi boek spannend en ook warm dank je ome corWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De avonturen van Teun - Het zwerversleven

Author:

Cor van Eijndhoven

Category:

Youth books

Number of pages:

148

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

02-12-2022

ISBN:

978-94-646-8292-2 / 9789464682922

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)