Cover voorkant
Treinen in de Nacht
Treinen in de Nacht

Treinen in de Nacht

Karin Barnhoorn

Category: Thrillers
  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ada Löwenbach, gepensioneerd, werkzaam geweest als rechter, vindt op een winterse ochtend een jonge, bebloede vrouw in haar achtertuin. De vrouw blijkt op brute wijze te zijn aangevallen. De dader weet te ontkomen. Korte tijd daarna wordt een jonge vrouw in de buurt van het spoor gevonden. Vermoord. Dit is de opmaat voor een reeks onverklaarbare gebeurtenissen die Ada confronteert met het verleden en de keuzes die ze ooit beroepsmatig en privé heeft gemaakt. Als ook haar dochter Britt gevaar lijkt te lopen, zoekt Ada hulp en advies bij een voormalig collega. Wie maakt de Gelderse bossen onveilig? Waarom wordt de dader aangetrokken tot het spoor? En wat verbergt Ada voor haar dochter Britt en stiefdochter Lotte?

From the book

"Kan ik je misschien helpen?" Als door een wesp gestoken draaide ze zich om. Er viel iets op de grond, maar hij kon niet zien wat en het interesseerde hem ook niet. Hij moest handelen. Nu direct. Niet treuzelen. Hij sloeg haar hard in haar gezicht. Volkomen verbijsterd keek ze hem aan. Er schoten tranen in haar ogen. Van schrik of van pijn? Wat deed het ertoe. Voordat ze kon gaan gillen, legde hij zijn hand over haar mond, haar rug tegen de muur duwend. Hij drukte zijn onderlichaam tegen haar aan en vroeg zich af of hij het hier ter plekke zou doen; haar zwarte haren en haar grote verschrikte donkerbruine ogen maakten hem gek van begeerte. Nee, de kans op ontdekking was veel te groot. "Ik zou niet gaan schreeuwen, als ik jou was." Met zijn vrije hand haalde hij het mes uit zijn jaszak. Hij hield het lemmet onder haar kin, streek met de punt ervan langs haar huid. "Ik vind je heel mooi, maar ik meen het, als je gaat gillen dan steek ik en wat er dan overblijft zal er niet fraai uitzien." Ze begon over heel haar lichaam te beven. Voorzichtig nam hij zijn hand van haar mond, haar tegelijkertijd een harde duw gevend zodat ze bijna voorover viel. "Lopen!" Hij drukte de punt van het mes in haar rug. Bij het spoortalud brandde nauwelijks licht en toch waren de flats zo dichtbij. Wat een fascinerend contrast, dacht hij. Alledaagse, doodgewone mensen, die hun rechttoe rechtaan levens leidden achter anonieme ruiten, versus de bizarre extremiteiten waaraan hij zich deze nacht zou gaan overgeven met haar. De volmaakte plek.

About the author

Karin Barnhoorn (R'dam 1960) woont in de rustige, inspirerende omgeving van de Veluwezoom, Gelderland. Naast haar vrijwilligerswerk, het verzorgen van de pr en socialmedia-activiteiten voor een historische plek in haar woonplaats, schrijft zij graag verhalen.

Treinen in de Nacht speelt zich af tegen de bosrijke achtergrond van de Veluwe. Zowel haar eerste roman, De Getijden van Basiliani (in 2021 uitgegeven door uitgeverij Boekscout) als Treinen in de Nacht, kenmerken zich door een toegankelijke en filmische schrijfstijl en herkenbare, levendige karakters.

In het verleden is ze werkzaam geweest als secretaresse op een advocatenkantoor in Rotterdam. Strafrecht en tbs-zaken hebben altijd haar belangstelling gehad. Treinen in de Nacht is hier het resultaat van.

Reviews

2023-01-11 12:03:25 | By: Lynn De Merlier | Rating:
Alweer een pareltje van de hand van Karin.
Ik heb het boek in 2 leesmomenten helemaal uitgelezen.
Spannend, vlot geschreven, en een mooie wending op het einde.
Een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Treinen in de Nacht

Author:

Karin Barnhoorn

Category:

Thrillers

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

02-12-2022

ISBN:

978-94-646-8286-1 / 9789464682861

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)