Cover voorkant
Vier met een dier - Meike, Willem, Stijn en Simon
Vier met een dier - Meike, Willem, Stijn en Simon

Vier met een dier - Meike, Willem, Stijn en Simon

Henk Morsman


€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Meike wordt in het ziekenhuis opgevrolijkt door een muisje. Willem maakt een reis met een heel bijzondere kameel. Stijn wordt vriendjes met een vegetarisch wolfje. Simon raakt op de boot naar Terschelling zijn schildpad kwijt. Kleindochter Meike wordt al jong opgenomen in een ziekenhuis. Op de muren van de kinderafdeling daar was veelvuldig een muisje geschilderd, soms als voetballer, dan weer als clown. Op de gekste momenten kwam dit beestje tot leven om Meike op te vrolijken... Ook Willem, Stijn en Simon beleven spannende avonturen met grapjes voor lezer en voorlezer... en een vette knipoog naar de maatschappij.

From the book

Docus blijft nog even met haar praten. Hij komt op de rand van Meikes bed zitten. De muis vertelt dat hij wel vaker binnen was komen sluipen. Er had bij Meike toen nog een groot toestel naast haar bed gestaan. Daarop brandden lampjes in vele mooie kleuren. Rode cijfers en een groene lijn die bewoog. Dat weet Meike ook nog wel. Het muisje had er met open mond naar staan kijken. Zo’n apparaat had Docus ook wel eens in andere kamers gezien. Maar nooit, echt nooit had iemand hem in de gaten gehad. Meike was de eerste. Ook vertelt Docus dat hij bijna maandig is. Volgende week wordt hij vijf maanden en al echt een grote muis! Van maandig heeft Meike nog nooit gehoord. Maar Docus legt uit dat muizen niet echt stokoud worden. Als ze elke maand hun geboorte vieren, hebben ze toch lekker vaak feest! “Maar ik moet terug naar ons hol in de kelder. Ik ben al veel te lang weg. Vader en Moeder Muis maken zich vast zorgen!” zegt de ziekenmuis, die Meike leuk is gaan vinden. “Zal ik morgen weer bij je komen?” “Morgen mag ik naar huis”, is Meikes antwoord. “Oh, jammer”, vindt de muis. “Kom je nog eens terug hier?” “Ik hoop het niet”, zegt Meike. “Maar dat ligt niet aan jou, hoor. Ik vind je best aardig. Dag Muis.” “Dag Meis”, grapt Docus en glipt de kamer uit. De volgende morgen, vlak voor papa hen op komt halen, vertelt Meike alles over de muis. Mama kijkt verbaasd. “Ach meisje, een pratende muis? Dat heb je vast gedroomd!”

About the author

Misschien is zijn onderwijsachtergrond er debet aan dat Henk Morsman beeldend en boeiend schrijft. Al eerder heeft hij een eigen vertelling over het hondje Vlekje, die hij jarenlang op diverse klassen losliet, bij Boekscout op papier gezet. De aanleiding voor 'Vier met een dier' was niet zo vrolijk. Toch zijn ook deze avonturen opgewekt van toon, spannend en is er humor voor jong en oud. In Marcel Haak vond Henk een tekenaar die de sfeer exact in illustraties wist te vangen. De opbrengst voor Henk en Marcel wordt gedoneerd aan Kika.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vier met een dier - Meike, Willem, Stijn en Simon

Author:

Henk Morsman

Category:

Children books

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-10-2022

ISBN:

978-94-646-8160-4 / 9789464681604

Price:

€ 16,99

Language

Dutch