Cover voorkant
Balans - Als je kind autisme heeft
Balans - Als je kind autisme heeft

Balans - Als je kind autisme heeft

Mirjam van der Weide-Wink

  • (2)

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Zelfverzekerd en als vanzelfsprekend bewandelen mijn oudste twee zoons, Foss en Dani, hun levensweg. Hoe anders is dat voor hun jongste broertje Rik. Rik is slim, lief, grappig, maar tegelijkertijd ook snel van zijn stuk gebracht. Hij heeft een kort lontje, is angstig en denkt rechtlijnig en star. Rik heeft ASS, ofwel autismespectrumstoornis. Zijn hoofd heeft moeite met het op de juiste manier verwerken van informatie. Daardoor ervaart hij de dynamische buitenwereld als onveilig en druk. Als papa en mama zijn wij dus continu bezig om zoveel mogelijk balans (lees: rust) te brengen in ons dagelijks leven en in het hoofd van Rik. Het opvoeden van een kind met autisme is zwaarder en intensiever, maar vooral een groot voorrecht.

From the book

Na een behoorlijk rustig verlopen bedtijdsessie, is het gelukt om poesje Mimi (Rik doet net alsof hij een poes is) in zijn pyjama te krijgen. Ik zat al lang en breed weer in de woonkamer, toen na een minuut of twintig Rik ineens in de deuropening verscheen. Vol trots met zijn armen gespreid liet hij zichzelf zien. Wat bleek nou, hij had zijn trui, broek en sokken weer aangedaan. Ik vond het geen leuk grapje. Maar zo was het ook niet bedoeld. Hij was bloedserieus. “Dan kom ik morgen niet te laat op school,” verklaarde hij zijn actie. Ik moest even schakelen en hakkelde iets van: “Eh, ja... op zich goed bedacht van jou, maar zó kun je toch niet naar bed? Da's veel te warm.” En toen begon de discussie. “NEE! Ik ga NIET mijn pyjama aandoen. Want dan duurt het morgen véél te lang met mijn kleren.” “Maar het is écht te warm om te slapen met je trui en trainingsbroek onder de dekens, liefie.” “Ik heb het niet te warm, hoor. Dat vind ik fijn.” “Een pyjama is om in te slapen en je gewone kleren zijn voor naar school. Dus doe je trui maar even uit,” vervolgde ik op rustige toon. Intussen begon ik alvast aan zijn mouw te trekken in de hoop een meewerkende reactie te krijgen. Helaas.

About the author

Mirjam van der Weide-Wink (45) is getrouwd en moeder van drie prachtige zoons. Ze werkt parttime in een elektronicazaak en in haar vrije tijd is ze grafisch ontwerper. Tijdens het ontwerpen van posters, wenskaarten, boekcovers en contactbladen, kan ze even helemaal afdwalen in haar eigen wereld en krijgt ze hernieuwde energie om de uitdagingen van het opvoeden van haar jongste zoon met autisme aan te kunnen gaan. Sinds de diagnose is ze begonnen met het opschrijven van alledaagse gebeurtenissen met hoogte- en dieptepunten. Voor haarzelf werkt dit verhelderend; voor een ander kan het herkenbaar zijn en wellicht steun bieden.

Reviews

2022-11-28 18:05:03 | By: Am23 | Rating:
Op aanraden van een vriendin heb ik dit boek aangeschaft. En ik heb het in 1 adem uitgelezen. Zo herkenbaar en ook confronterend om te lezen als je zelf ook met autisme te maken hebt.
Het is mooi en duidelijk geschreven.

2022-11-18 15:17:14 | By: Ries | Rating:
Een geweldig geschreven boek vol ervaringen uit de dagelijkse praktijk van een moeder en haar autistische zoon. Zo leer je meer over autisme.
Een realistisch boek dat je raakt. Een lach en een traan, maar ook vol liefde.
Dit boek verrijkt je kennis en... dat kan nooit kwaad.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Balans - Als je kind autisme heeft

Author:

Mirjam van der Weide-Wink

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

132

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-11-2022

ISBN:

978-94-646-8240-3 / 9789464682403

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)